Hoppa till sidans innehåll

Information om takrenovering 2021-09-27

27 SEP 2021 12:19
  • Skapad: 27 SEP 2021 12:19

Hej alla medlemmar.

 

Vi vet att många av er har frågor om takreparationerna på stora ridhuset. Vi från URF har ställt frågor till kommunen och här kommer den senaste informationen. Den kursiverade texten är svaret från Umeå kommun. Vi kommer att uppdatera er alla löpande, när vi får ny information. Vi har en tuff period framför oss, men tillsammans kan vi lösa detta på bästa sätt.

 

Arbetet i ridhuset står för närvarande stilla och det beror på att:

 

Arbetet med att montera det limträ som kunde köpas in innan allt limträ på den nordiska marknaden tog slut har gått fortare än beräknat. Eftersom det har funnits stor osäkerhet på hur arbetet ska utföras på bästa sätt och hur lång tid som arbetsmomenten tar så har vi velat påbörja arbetet så fort som möjligt.

Nytt limträ ska enligt leveransbesked komma v39. Projektledaren ska ha en avstämning av tidplan med entreprenör i början på v40. Därefter kallar vi er till Teamsmöte i slutet v 40 för att svara på frågeställningar och uppdatera er om tidplan för takförstärkning och förhoppningsvis om väderskydd. 

 

På frågan om det inte varit bättre att vänta med att påbörja takreparationen, till dess allt material finns på plats fick vi detta svar:

 

Att vänta tills allt material är levererat för att minska tiden för er avstängning skulle med stor säkerhet inneburit att ridhuset varit klar en bra bit efter årsskiftet. Vi behöver logistiskt hinna med så många hallar som möjligt, hade vi väntat/ skjutit fram arbeten med er hall hade vi varit tvungna att ta en annan hall före er hall.

 

Bristerna som uppdagades i och med raset av Tarfalahallen är allvarliga brister som har sin grund i felaktiga konstruktionsberäkningar. Åtgärderna som görs för att förstärka taken är inte ett planerat underhåll utan akuta åtgärder av felaktiga konstruktioner. Att åtgärda så många hallar som möjligt inför vintern är vår ambition och skyldighet.

 

Att vänta med att utföra förstärkningsåtgärder är inget alternativ som är acceptabelt för Fastighet som fastighetsägare och det hade inte heller godtagits av tillsynsmyndigheten, Byggnadsnämnden. Förra vintern godtogs att hallarna med denna riskkonstruktion hölls öppna under förutsättning att snödjupskontroll utfördes kontinuerligt och att skottningsberedskap fanns på jour.

Vad som krävs denna vinter för att kunna hålla hallarna öppna kan komma att förändras beroende på riktlinjer från myndigheter mm. Ett högt tempo i utredningar och åtgärder är ett krav/ förutsättning. Om åtgärderna inte genomförs finns risken att hallarna behöver stängas.

 

Prioriteringen att er hall skulle åtgärdas först och åtgärdas så fort som möjligt baserades på att de hallar som inte är åtgärdade riskerar att behöva stängas under hela vintern tills att de är åtgärdade, vilket skulle ha stora konsekvenser för en verksamhet med djurhållning.

 

Det är alltså därför kommunen velat påbörja arbetet med ridhuset i god tid, så att vi inte står utan ridhus i vinter.

Tältlösningen är under upphandling och förhoppningsvis finns tälten på plats v. 44. Vi vet ännu inte hur lång tid det tar att resa tälten, eller när arbetet kan påbörjas. Så fort vi fått veta mer om detta kommer vi att meddela er medlemmar.

Camilla Granberg Verksamhetschef

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3