Hoppa till sidans innehåll

Sommarbrev 2021

23 JUN 2021 12:59
  • Skapad: 23 JUN 2021 12:59

 Hej alla medlemmar,

 

Sommaren är äntligen här 😊 Nu väntas semester för både hästar och människor. Själv har jag semester tidigt i år då en av mina hästar ska få ett föl närsomhelst. Jag är väldigt nervös över detta så det känns skönt att få vara ledig en tid innan planerad nedkomst.

Alla ridskolans hästar kommer att hyras ut för första gången på flera år (senaste åren har de flesta av hästarna gått på bete) Det känns roligt då vi vet hur mycket ni alla tycker om våra hästar, och vi vet att ni som har turen att få hyra häst kommer att ta hand om dem på bästa sätt.

Jag vill rikta ett stort tack till er medlemmar som varit så otroligt duktiga på att följa alla regler och restriktioner under våren. Tack vare er har vi kunnat bedriva ridskoleverksamheten utan större inskränkningar. All lektionsverksamhet har pågått som vanligt och nu har vi även kunnat starta upp tävlingsverksamhet och andra aktiviteter i liten skala.

Vi kommer att öppna upp omklädningsrum, läktare och andra lokaler på anläggningen från och med denna vecka, då vi bara har kurser och provridningar.

Vi vill dock påminna er medlemmar om vikten av att hålla avstånd, tvätta händerna och vara hemma om ni har förkylningssymtom. Umeå Ryttarförening har en stor anläggning där det inte är några problem att hålla en hästlängds avstånd till andra och vi fortsätter med det.

Trots att en pandemi pågår har det hänt mycket på URF under våren:

Vi har fått nytt underlag och staket i vår paddock. Skrittmaskinen är lagad och vi har grävt ut och fixat underlaget i den. Balpress är leasad för att ta hand om all ensilageplast på anläggningen och nu senast har vi fått klart med att vi ska införskaffa nya speglar till stora ridhuset.

Kommunen har gjort förstärkningsarbete på taket i stora ridhuset. Det kommer att behövas mer insatser, men vi vet inte hur det kommer att se ut ännu. Belysningen i stallarna kommer att åtgärdas inom kort. Vi har upplevt det väldigt mörkt i vissa boxar/spiltor men nu blir det fixat.

Arbetet med att anlägga en terrängbana i skogarna runt Hippologum har kommit igång. Vi har fått ett bidrag från Arvsfonden till att bygga hinder och fixa marken framför och bakom hinder. Det ska bli spännande att komma igång med projektet.

Jag jobbar nära vår styrelse som alla ställer upp och jobbar ideellt för vår förening och vi har även en aktiv Tävlingssektion samt en Ungdomssektion som kallas URFUS. Det är roligt att jobba i en förening med så många engagerade medlemmar.

I medlemsstallet har vi sedan i höstas en arbetsgrupp som heter Stallkompisar. Tillsammans med dem, styrelsen och en jurist som heter Mari Schaub har vi uppdaterat regler och tagit fram nya kontrakt till de medlemmar som har sina hästar uppstallade på URF. Detta för att allt ska bli tydligare och enklare. Gruppens uppdrag är framgent att arbeta med attityder, gemenskap, sammanhållning och allas lika värde. De skall också fungera som kommunikationskanal mellan uppstallade och ledning samt arbeta med visioner för framtiden.

Vi medlemmar har gjort en storartad insats med att dra in pengar till föreningen genom att sälja Restaurangchansen, New Body, Tvättmästarn och nu senast olja från Österlen. Vi har tillsammans dragit ihop ca 150 000! BRA JOBBAT AV OSS! För dessa pengar har föreningen köpt in hästar, leasat en balpress, restaurerat upp hagar till medlemsuppstallade och mycket annat smått och gott.

Jag har en liten hälsning från Tjäna Pengar gruppen:

Umeå Ryttarförening vill tacka för medlemmarnas fantastiska insats med försäljning av olika varor.  När det gäller efterbeställning av New Body, Tvättmästarn och Rapsolja kommer Tjäna pengar gruppen att kontakta de som har beställt angående utlämning.

De olika arbetsgrupperna vi har i föreningen består av styrelsemedlemmar och enskilda medlemmar som känner att de vill göra en extra insats för vår förening. Jag vill tacka dessa arbetsgrupper som betyder väldigt mycket för URF:

Anläggningsgruppen
Tjäna pengar gruppen
Partnergruppen
Arbetsmiljögruppen
Cafeteriagruppen
Stallkompisgruppen

TACK!

Motorcentralen är vår huvudsponsor, men vi har många partners och supporters utöver dem. Ni är ett ovärdeligt stöd för vår verksamhet. Återigen tack 😊

Föreningen fortsätter jobbet mot Ridsport 2025 och vi planerar en uppstart som ska involvera fler medlemmar under hösten. Du kan läsa mer om Ridsport 2025 här: https://www.ridsport.se/Omoss/Ridsport2025/

Ridskolan har under våren arrangerat digitala hästkunskapsveckor med olika aktiviteter och det har varit allt ifrån frågesport till fysträning. Vi har också gjort egna instruktionsfilmer som skickats ut till er ridande på ridskolan.  Det har varit en hel del omställningar men personalen har som vanligt gjort ett storartat jobb.

Vi har köpt in ett nytt datasystem anpassat till Ridskola och Uppstallning (Academy/Prostable). Vi hoppas att det på sikt kommer att underlätta arbetet för oss på plats och att det kommer att bli enklare för er medlemmar också.

Jonas Karlsson avslutade sin tjänst på URF under vintern. Föreningen önskar honom lycka till på nya jobbet. Vi hade en trevlig lunch tillsammans där han avtackades.
Ny vaktmästare är Anders Brus, som vi hälsar varmt välkommen till föreningen. Vi har under vintern haft turen att ha Emma Johansson på praktik och i slutet av maj fick vi möjlighet att anställa även henne. Välkomna i gänget!
Johanna Dahlbäck har tagit tjänstledigt för att jobba i Nordmaling med början i augusti. Hon kommer att finnas på plats hos oss en dag/veckan under hösten och hon och Ylva Danielsson kommer att dela på ridskoleansvaret.
Vi kan även glatt meddela att Anneli Persson har kommit in på ridlärarutbildningen SRL II. Grattis!

Denna vecka har vi hopp och dressyrkurser, igenridning och uteritter. Det har varit högt tryck på dessa och hästarna kommer efter avslutade aktiviteter att få lite välförtjänt vila.

Vi har sålt och köpt in en hel del hästar under våren. Sålda: Elencio, For Top II, Doris, Lilla Buu, Ralf och Fjalar. Det är så roligt att få sälja våra trotjänare/kompisar till bra hem och jag vet att alla dessa fått/får det toppen.

Nyinköp under våren är: Bullen, Danne, Compia Svalbard och Owe. Alla utom Owe är inne i verksamheten och är otroligt fina.

CC opererades på Ulltuna för sina knölar runt skapet. Tyvärr gick det inte som vi hoppades och han fick somna in på plats. Han har varit en så fin arbetskamrat och ridskolehäst och vi är många som saknar honom. Det är så tråkigt att mista dem men nu galopperar han jättefort på Trappalandas gröna ängar.

Vi letar hästar och ponnyer till ridskoleverksamheten. Vet du av någon häst/ponny som du tror skulle trivas med jobbet som ridskolehäst får du gärna höra av dig till mig. This is a mailto link

Nu ser vi fram emot en härlig sommar!  Hoppas att ni alla får det toppen så ses vi igen till höstterminen. Ridskolan startar igen måndagen den 9 augusti!

Vi ses i stallet!

Camilla Granberg Verksamhetschef

 

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3