Hoppa till sidans innehåll

Information angående förstärkning av taket på stora ridhuset!

27 JUL 2021 15:58
  • Uppdaterad: 27 JUL 2021 15:58

Hej alla medlemmar 

Som ni säkert känner till rasade en sporthall i Norrbotten förra vintern. Med anledning av den raserade hallen tillsattes en haverikommission som konstaterade att hallar med långa spännvidder inte håller måttet. Haverikommissionen gav alla fastighetsägare i uppdrag att inventera läget.  

Umeå kommun har fem anläggningar med denna konstruktion. Umeå Kommun har uppdraget att skyndsamt utreda och åtgärda dessa hallar.  

 

Det stora ridhuset på vår anläggning Hippologum är en av de hallar som ska åtgärdas. Man har beslutat att prioritera och börja med Hippologum på grund av att det är den anläggning som inte har alternativa lokaler.  

Umeå Ryttarförening har, sedan vi fick besked om att arbetet måste göras i höst, haft löpande kontakt med Umeå kommun.  Det tydliga beskedet är att arbetet inte kan skjutas upp till nästa vår/sommar. Risken är att Byggnadsnämnden fattar beslut om att stänga hela anläggningen i så fall. 

Arbetet med förstärkningsåtgärderna i stora ridhuset planeras att påbörjas v. 31 och beräknas ta 10 - 15 veckor. URF arbetar intensivt för att tillsammans med Umeå kommun hitta lösningar för att vår verksamhet kan fortgå så bra som möjligt. Vi kommer kontinuerligt att informera er medlemmar om de olika steg som tas. Här nedan hittar ni informationen från kommunen. 

Camilla Granberg Verksamhetschef Umeå Ryttarförening 

Takkonstruktioner på Hippologum förstärks 

Ett antal av kommunens idrottshallar med underspända takstolar kommer att förstärkas och behöver därför stängas helt eller delvis för underhållsarbete. Med start vecka 31 påbörjas arbetet med Hippologum. Arbetet beräknas preliminärt ta cirka 10–15 veckor. 

Nästa idrottshall i prioriteringsordningen är Nolia Friidrottshall. Sedan följer ishallarna på Nolia, Sjöfruhallen och Umeå Energi Arena Vind. 

Efter tillbudet på Tarfallahallen i Kiruna förra vintern, identifierade Statens haverikommission allvarliga fel på en viss typ takkonstruktion, så kallad underspänd takstol, som tidigare varit godkänd. 

Till följd av utredningen granskade Umeå kommun sina hallar, gjorde riskbedömning och redovisade sina rutiner till Arbetsmiljöverket, som godkände kommunens skrivelse.  

Åtgärder för kommunens idrottshallar 

Arbetena omfattar sådana åtgärder i takkonstruktionen, att även demontering och återmontering av utrustning och installationer, måste ske för att kunna genomföras. Ingen verksamhet kan bedrivas i lokalen under byggtiden.  

 

När kommunen får en mer precis tidplan från entreprenören kommer det att göras en bedömning, i dialog med Umeå Ryttarförening som bedriver verksamheten, om behov av tillfällig lösning för Hippologum i form av exempelvis ett tält. 

 

Kontakt 

Anders Linder 
driftchef, Fritid 
090-16 54 07 
070-570 78 45 
This is a mailto link 

Patrik Lindqvist 
byggprojektledare, Bygg och fastighetsteknik 
090-16 23 86 
070-323 17 17 
This is a mailto link 

Camilla Granberg 
verksamhetschef, Umeå Ryttarförening 
090-12 63 00 
This is a mailto link 

 

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3