Hoppa till sidans innehåll

Julbrev från URF 2020

23 DEC 2020 15:20
  • Skapad: 23 DEC 2020 15:20

Hej alla URFare,

Återigen har ett år gått.

2020 har varit ett tufft år för oss alla i och med Coronavirusets framfart. Ridskolans personal har gjort riskanalyser, lagt om scheman/rutiner och ändrat ridtider för ridskoleryttarna, så att vi ska kunna hålla lektionerna på ett smittsäkert sätt. Medlemsstallet och ryttare med anläggningskort har fått nya regler att följa och vi är så glada att ni alla kämpar för att Umeå Ryttarförening ska kännas tryggt för alla oss som vistas här.

Håll avstånd, tvätta händerna och håll kontakt <3

Vi tycker att alla i personalen har gjort och gör ett helt fantastiskt jobb! Ni är bäst!
Vi har nyrekryterat under året och nya i personalen är Ylva Danielsson och Frida Broman. Vi hälsar dem än en gång varmt välkomna till oss.  
Personal som lämnat URF under året är Oscar, Rasul och Lee. Lycka till med nya arbeten.

Ridskolan har haft bra beläggning och vår duktiga personal har tagit hand om hästar och anläggning på bästa sätt. Forslundas elever har trots studier på distans kunnat ha sin ridning/körning och det är väldigt roligt att det är så stort intresse för rid och körutbildningen. I årskurs ett har vi haft 19 elever!

Vi har köpt in flera nya hästar och ponnyer under 2020. Dessa är:  Elencio, Tella, Leo, Freddy, Tulle, Silky och nu senast Robinho. En del av dem är fortfarande under inskolning men vi är väldigt nöjda med dem allihop. Alla våra nya hästar är populära hos ridskoleeleverna och det är roligt att vi fått tag på så härliga hästar. Under året har vi under perioder fått låna in Dito, Kakan och Maya. Vi tackar deras ägare för förtroendet.

Hästar som fått somna in under året är Roddy och Hempa.

Sålda till nya lyckliga ägare är Valmar och Cute. Vi är så tacksamma över åren vi haft med dessa fina hästar/ponnyer. Våra ridskolehästar gör ett fantastiskt jobb och det är ledsamt att ta adjö av en fin vän.

Till sommaren hoppas vi på att våra tidigare ridskolehästar Lea och Kimberly får två söta små föl. Ni kommer att bli uppdaterade om hur det går. Kimberly kommer att komma tillbaka till oss, efter att fölungen är avvand. Tuffan har stått på lösdrift och kommer hem nu i januari. Vi håller tummarna för att hon ska vara haltfri då och kunna sättas igång.

Vår styrelse har under året haft möten digitalt och sedan jobbat aktivt i små arbetsgrupper. Vi har bytt redovisningsbyrå till Argos Revison för att kunna sänka våra kostnader.
Regeringens bidrag till idrottsföreningar har varit till stor hjälp under året. Totalt har vi fått  240 000 i bidrag för förlorade inkomster pga Corona. Västerbottens Ridsportsförbund har även stöttat med ett bidrag till ridskolor i Västerbotten.

På anläggningen har det hänt en del under året. Taket är omlagt. På prov har vi blandat in magnesiumklorid i underlagen i ridhusen och stallgångarna för att kunna minska bevattningen och därmed få det mindre fuktigt i ridhus och stallar.
Köken, både i personalrummet och cafeterian har fått en uppfräschning, med nya köksluckor. Anläggningsgruppen jobbar med att förslag till placering av och uppbyggnad av uteboxar. Grus har köpts in och medlemmar har jobbat hårt med att fixa underlaget i skrittmaskinen. En städdag genomfördes i våras under tre olika datum för att sprida ut antalet deltagare.

Föreningens Partnergrupp jobbar aktivt med att hitta företag som vill stötta föreningen. Vi har under året fått flera nya supporteravtal och partneravtal. Vi är väldigt glada för den hjälp supporters och partners gett oss under året. Intäkterna för detta går bla till utrustning och skötsel av anläggning. TACK! Er stöttning av föreningen är otroligt betydelsefull.

Det ideella arbetet med varuförsäljning är viktigt för att vi ska få föreningen att gå runt. Tjäna pengar gruppen har hållit i detta och vi medlemmar har under året tillsammans, genom varuförsäljningen dragit in ca 195 000 kronor! Det är ju helt otroligt att vi lyckats dra in så mycket pengar under dessa förutsättningar. BRA JOBBAT ALLIHOP! :D

Cafeterian och varuautomaterna är även det en stor intäkt till föreningen. Trots att vi fått ställa in flera tävlingar under året har vi tjänat ca 140 000 för att vi har haft cafeterian öppen under tävlingarna som vi kunnat anordna. I varuautomaterna har det slagits rekord i år. Fortsätt handla.
Tack till alla er medlemmar som bidragit med bakverk och dagsverk i cafeterian.
Pengar som vi tjänat in till föreningen har gått till inköp av nya hästar, underhåll av anläggningen och de löpande utgifterna.

Under 2020 har vi genomfört tävlingar på Hippologum. I våras fick vi ställa in ett antal tävlingar men under hösten kunde vi genomföra alla tävlingar, med strikta restriktioner.
Vi får mycket beröm för välordnade tävlingar, trevliga funktionärer och god mat. Det har varit en hel del planering för att det ska kunna genomföras så riskfritt som möjligt. Riskanalyser har gjorts, flödesscheman har Corona-anpassats och vi har fått det att flyta på riktigt bra.
Vi har även hyrt ut anläggningen till Stöcke Ponnyförening, så att de har kunnat anordna tävling på vår fina anläggning.

Våra tävlingsryttare har under året gjort fina resultat och vi hade ett häst och flera ponnyekipage som deltog på SM i hoppning. Tävlingsterminen har ju varit väldigt annorlunda, men URF ekipagen håller sig väl framme i resultatlistorna på tävlingar.

I medlemsstallet finns det för närvarande några tomma boxar. Är du intresserad av att flytta in med din häst på Hippologum kan du kontakta Eva Ranered, som är ansvarig för medlemsstallet.

Under hösten tillsatte vi efter ett medlemshästägarmöte en arbetsgrupp bestående av hästägare som kommer att jobba med framtid, visioner, trivsel och förbättringar i medlemsstallet. Det är roligt med alla engagerade och driftiga personer som jobbar för att vi alla ska få det bättre. En enkät har skickats ut och svaren håller på att sammanställas av arbetsgruppen som heter ”Stallkompisar” Ni medlemsuppstallade är så viktiga för URF. Ni är en stor inspiration för de som vill skaffa egen häst i framtiden, eller vill hjälpa till lite extra, som ex. hästskötare eller medryttare.

 

URFUS har fått ställa in många av sina aktiviteter under året, men de har varit påhittiga och genomfört de aktiviteter de kunnat, med Corona-anpassning.  Tyvärr blev det ingen Julshow i år, men vi väntar och längtar efter nästa gång vi får se den.

Våra skötare har tyvärr inte kunnat vara här och pynta till hästarna inför Julen, men vi hoppas att vi nästa år kan ha lika julfint som vanligt i stallarna.

Med detta brev vill vi tacka er medlemmar för året som gått och önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Vi ses i stallet :D

 

Camilla Granberg verksamhetschef och Åsa Hagner Ordförande på Umeå Ryttarförening

 

 

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3