Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från URF 2020-08-14

14 AUG 2020 13:30
  • Skapad: 14 AUG 2020 13:30

Hej alla medlemmar,

 

Vad roligt att höstterminen är igång igen.

Det har varit en tuff vår för oss alla. Vi är glada att vi kunnat bedriva ridskoleverksamheten utan större inskränkningar. Vi hoppas på att det fortsätter så och att det inte blir några bakslag och striktare restriktioner igen här i höst.

Vi vill påminna er medlemmar om vikten av att hålla avstånd, tvätta händerna och vara hemma om ni har förkylningssymtom. Umeå Ryttarförening har en stor anläggning, där det inte är några problem att hålla en hästlängds avstånd till andra.

Visa hänsyn och ta hand om varandra. Det kan vara både i stall, sadelkammare och på läktaren. Tidigare i veckan skickade vi ut info om att det bara får vara tre personer i sadelkammaren, där ridskolehästarna har sin utrustning. Efter synpunkter från medlemmar ändrar vi det till en person i taget. Vänta utanför på din tur. Om någon ska rida din häst senare under kvällen, ber vi er lämna utrustningen utanför spiltan/boxen, för att minska trycket på att komma in i sadelkammaren.

Vi fortsätter mad att ha max en medföljande/elev tillsvidare, för att hålla ner antalet besökare.

Använd handskar i stallet, både vid hantering av häst och när du sätter på/tar av utrustning.

Vi vill att alla ska känna sig trygga här. Stallet är en fristad för så många. Skötarverksamheten kommer att starta upp under v. 33.

Vi letar hästar och ponnyer till ridskoleverksamheten. Vet du av någon häst/ponny som du tror skulle trivas med jobbet som ridskolehäst får du gärna höra av dig till mig. This is a mailto link

Våra ridskolehästar har haft en härlig sommar. Några av dem har stått på bete i Ersforsen och några har varit uthyrda. Alla verkar dock vara glada och nöjda med att vara tillbaka i flocken och på jobbet.

Vi hade några skadade hästar före sommaren och statusen för dem är såhär: Tuffan, bättre men fortfarande halt. Hon ska vila fram till årsskiftet, då det är dags för återkoll. Därför söker vi en lösdrift där hon kan stå under sin konvalecens. Tipsa gärna om deu vet av ett sådant ställe.
Roddy har ont i sina ben och efter många försök att få honom att bli bra, har vi nu bestämt att han ska få somna in. Det är sorgligt att tappa en så fin arbetskamrat <3 Passa på att pyssla om honom lite extra, han älskar uppmärksamhet.
Doris är friskförklarad och har fått börja galoppera. Jenz är frisk och har börjat gå med på lektion. Även Fobo´s är friskförklarad och kommer att sättas in på lektion.

Vi har fått låna ett welshmountain sto som heter Maya på foder. Hon är en femårig b-ponny, som ska gå både kör och ridlektioner. Vi är väldigt glada över att ha henne på URF. Hon är söt som socker, men får inte äta godis, då hon lätt blir tiggig. Tack Lina och Lena för att vi får låna er fina ponny.

Vi har bestämt oss för att sälja Valmar, då han inte gillar att ridas av olika ryttare varje dag. Vi har därför valt att han ska få gå i pension. Han kommer att åka till sin nya ägare i månadsskiftet.

Tävlingsverksamheten har fått starta upp.  Nu i helgen har vi vår första tävling sedan i februari. Det är en dressyrtävling för både ponny och häst. Den är dessvärre inte öppen för publik, men vissa av er är här i egenskap av funktionär.
Vi har även haft hjälp av er medlemmar under sommaren. Det är roligt att det finns ett så stort intresse av att hjälpa till i föreningen.
Vi har förlorat stora intäkter, då vi inte kunnat arrangera tävlingar/aktiviteter under våren. Vi har fått ett bidrag från regeringen på 161 000 kronor, vilket förbättrar resultatet en aning. Ni medlemmar har även stöttat föreningen genom att sälja New Body, Tvättmästar´n och Restaurangchansen, vilket vi hoppas på att ni fortsätter att göra.

Det tackar vi för!

Under hösten kommer det att anordnas tävlingar, aktuella datum är:

25-27 september Nationell hoppning häst

17-18 oktober Regional dressyrtävling häst

10-11 oktober Nationell ponnyhoppning

31 okt-1 november Regional hopptävling häst

7-8 november regional ponnyhoppning

Vi kommer att behöva funktionärer på dessa och doodlelänkar kommer att skickas ut innan.

I våras fick vi beviljat ett bidrag från Arvsfonden för att påbörja byggandet av en terrängbana här i skogarna runt Hippologum. Vi hoppas komma igång med det nu under hösten.

Ridsport 2025 är Svenska Ridsportförbundets strategi som ska ange riktningen och målet för förbundets verksamhet 2025. Vi kommer att börja jobba med aktivt med detta i vår förening och vill du sätta dig in i vad det handlar om kan du läsa mer om det här:

https://www.ridsport.se/contentassets/ed39b8c6466a435b882b4f5a6255278d/verksamhetsplan-2020.pdf

Den 26 augusti kommer besöksgruppen från Västerbottens Ridsportsförbund hit. De kommer att kontrollera att ridskolan och anläggningen följer svenska ridsportförbundets riktlinjer. Här kan du läsa om vad som händer i distriktet i höst.

https://www.ridsport.se/Distrikt/vasterbottensridsportforbund/Utbildning/aktiviteterpagang

Det var lite om vad som händer och kommer att hända på Hippologum.

Vi ses i stallet!

Camilla Granberg Verksamhetschef

 

 

 

 

 

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3