Hoppa till sidans innehåll

Sommarbrev från URF 2022-08-08

08 AUG 2022 15:27
  • Skapad: 08 AUG 2022 15:27

Idag börjar en ny termin på ridskolan. Våra ridskolehästar har haft en härlig semester. En del har varit uthyrda och vissa av dem haft ett långt sommarlov. De ser fina ut inför ridskolestarten.

Vårterminen flöt på bra. Det känns väldigt skönt, efter de tuffa åren vi haft på sistone. (Corona och Takreparationer i stora ridhuset)

Det har skett och kommer att ske en del förändringar i personalgruppen. Per Sinclair, började som vaktmästare i vintras och han har verkligen kommit in i jobbet. Han är händig och har koll på det mesta som ska göras på en anläggning som Hippologum.
Anders Boberg har avslutat sin tjänst för att prova på nytt jobb. Camilla Rolandsson kommer att vikariera för honom som körinstruktör i höst. Anders har jobbat hos oss i många år och vi vill önska honom ett stort lycka till med nytt jobb! Vi ses 😊
Eva Ranered kommer att börja jobba deltid i augusti, då hon delvis går i pension. Istället kommer Elin Svensson att börja jobba här hos oss. Elin tog studenten i juni, från Forslundagymnasiet. Hon kommer att börja jobba under v. 32. Hon får presentera sig själv, när hon blivit varm i kläderna.

Instruktörsstaben är densamma som förra terminen. Vi har dock flyttat om lite och bytt lektionskvällar på vissa av instruktörerna till hösten. Vi har valt att göra detta för att det ska bli bättre scheman för de som jobbar. Anneli har fyra veckor kvar av Level II utbildningen. Hon kommer att vara borta v. 32-35.
Vi startar upp tre nya ridgrupper i höst. Två på ponny och en på häst. Det är så roligt när ridskolan kommer igång igen och det blir mer liv och rörelse i stallet.

Under vårterminen lyckades vi köpa in flera fina, nya ridskolehästar. Sally, Stefan, Picky och nu senast Anton. Alla fyra är väldigt trevliga, både att rida och hantera.

Vi har även sålt några av våra trotjänare. Fobós, Tuffan och GG har hittat nya hem, som de och vi är väldigt nöjda med. Tuffan har betäckts så vi hoppas på att det blir en Tuffanbebis nästa sommar.

Liam skadades i hagen under sommaren och vi var tvungna att ta beslutet att låta honom somna in. Detsamma gäller Bouke, som hade problem med njurarna. Det är väldigt ledsamt att ta detta beslut, men vi ser alltid till våra hästars bästa.

Det har varit roligt att vi kunnat genomföra tävlingar och tävla som vanligt under våren. Det har varit god uppslutning med startande på alla våra tävlingar och våra duktiga funktionärer får som vanligt mycket beröm. Vi har haft tävlingar i både hoppning och dressyr för häst och ponny.
Cafeterian är igång under våra tävlingar och där jobbar våra medlemmar ideellt. Det känns bra att kunna erbjuda mat och fika till alla tävlande. Att jobba tillsammans på våra tävlingar och evenemang som ridskoleelev, tävlingsryttare och medlemsuppstallade gör ju att vi lär känna varandra och får mer ”Vi-känsla” i föreningen 😊

Nu i höst kommer vi att arrangera tävlingar i dressyr v. 35 och v. 42. I hoppning gäller v. 39, 44 och 45. Håll utkik efter doodlelänkar där du anmäler dig för att göra dina ideella timmar för föreningen.

De olika arbetsgrupperna vi har i föreningen består av styrelsemedlemmar och enskilda medlemmar som känner att de vill göra en extra insats för vår förening. Är du sugen på att vara med och hjälpa till lite extra får du gärna kontakta mig. This is a mailto link  Jag vill tacka alla som jobbar med dessa arbetsgrupper! Det betyder väldigt mycket för URF:

Anläggningsgruppen
Tjäna pengar gruppen
Partnergruppen
Arbetsmiljögruppen
Cafeteriagruppen
Stallkompisgruppen

Motorcentralen är vår huvudsponsor, men vi har många partners och supporters utöver dem. Ni är ett ovärderligt stöd för vår verksamhet. Återigen tack 😊

Medlemsstallet på Hippologum har lediga platser. Vill du flytta in på Hippo med din häst kan du maila eller ringa This is a mailto link Telefonnummer till kontoret är 090-126300. Här på Hippo finns tillgång till två ridhus samt fyra utebanor. Spolspiltor och skötselplatser i stallet samt box, med egen tillhörande hage. På anläggningen finns möjlighet till både vecko och månadsträning i dressyr och hoppning för flera olika tränare.

Styrelsen har sitt första möte för hösten torsdag den 18 augusti.
Det är en hel del på gång. Bygget av terrängbana har dragit ut på tiden, men nu är hindren färdiga och ska köras ut i skogen inom kort.
Vi kommer att göra en åtgärd för att förbättra underlagen i ridskolehagarna. Valackhagen är först ut. Underlagen i båda ridhusen kommer att restaureras nu i höst.
Vi håller på att jobba fram en ny hemsida. Vi räknar med att ha den klar nu i höst.

Den 9 oktober kommer Folksam Hästkunskaps Cup att anordnas här på Hippologum, mer info om det hittar du här: https://www.ridsport.se/tavling/kunskapstavlingar/folksamhastkunskapcup
Det är väldigt roligt att Ridsportförbundet valt att lägga en deltävling hos oss.

Höstterminen slutar torsdag den 22 december.

Det var en liten uppdatering från mig. Vi ses i stallet!

Camilla Granberg Verksamhetschef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3