Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade Coronarestriktioner - gäller from 2020-11-16 - Viktigt!

13 NOV 2020 15:34
  • Skapad: 13 NOV 2020 15:34

Umeå 2020-11-13

 

Nya rutiner för all vistelse och ridning som sker på Umeå Ryttarförening (URF)

Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten så har vi på URF sett över vår verksamhet och anpassat den så att vi inte ska kunna vara orsak till smittspridning. Det här är vår enda chans att ha igång verksamheten för er medlemmar och vi behöver er hjälp för att lyckas!

För URF är det enormt viktigt att verksamheten kan fortsätta även för de elever som är över 15 år.

För att våra ridskolehästar ska må bra behöver de daglig skötsel och motion. Foder, försäkringar och hovslagerikostnader är oförändrade även om hästarna står. För hästarnas, er och föreningens skull känns det viktigt att verksamheten inte stannar helt. Föreningen har ett stort ansvar som djurägare.

Inställda lektioner för vuxna elever skulle innebära att ca hälften av vårt hästbestånd blir stillastående. För både deras och er skull planerar vi om verksamheten och ”Corona- säkrar” anläggning ytterligare.

Vi vet att det är det otroligt värdefullt för er medlemmar att få komma hit och röra på sig, få umgås med dessa fantastiska djur och känna hästarnas stora lugn och vänlighet. Men vi ber att ni bara uppehåller er på anläggning när ni ska rida och ta hand om hästen. Dröj inte kvar, utan åk hem så fort som möjligt.

Till Hippologum tar du dig på följande sätt: Du färdas i egen bil eller går/cyklar/springer hit. Samåk inte och ta helst inte bussen.

Vi stänger av stallen för alla utom personal, hästägare till de privatuppstallade hästarna, ryttare med anläggningskort och Botnia Hästklinik ABs kunder.

Vi kommer kritiskt att granska och utvärdera hur det går, och om vi inte kan garantera 0% smittspridning så kommer vi att ställa in ridningen för alla över 15 år, både ridskoleelever och träningsgrupper.

Därför behöver vi nu er hjälpa att följa våra rutiner till punkt och pricka! Inget får lämnas till slumpen, alla måste ta ansvar och hjälpas åt!

Viktigt: Tvätta händerna – Håll avstånd – Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom!

 

Vår grundregel är minst 2 m avstånd eller mer, i allt vi gör.

 

  • Ridskolestallet stängs för alla utom personal och de som hämtar/lämnar sina lektionshästar from 16/11.
  • Medlemsstallet stängs för alla utom personal, hästägare, medryttare, och medhjälpare till minderåriga from 16/11.
  • Tävlingsstallet stängs för alla utom personal, ryttare med anläggningskort samt Botnia Hästkliniks ABs kunder from 16/11.
  • Omklädningsrum, cafeteria, stallhörnan och läktare stängs av helt from 16/11

 

Dessa rutiner börjar att gälla från och med den 16/11 helt utan undantag.

Ridskolans elever

Ridskolans elever rider ungefär på sina vanliga tider. Små ändringar av tiden kommer att genomföras, så att elever i olika grupper inte kommer samtidigt.  När man kommer hit går man in genom stora entréen. När man lämnar gör man det via någon av ridskolestallets utgångar (t.ex. vid stallpass och hovslagarspiltorna)

Du kommer till stallet 10 minuter före din ridlektion färdigklädd med hjälm, ridskor, ridhandskar och eventuell väst. Du kommer att bli tilldelad en häst av stallpass.  Din häst/ponny kommer att vara iordningställd av personal och stå uppbunden i spiltan/boxen. Där väntar du, med minst 2 meters avstånd till övriga elever, på din ridlärare. Går din häst på lektionen innan, väntar du i gången vid handikapprampen (minst två meter till övriga) och du tar över tyglarna inne i ridhuset av den som håller i hästen från motsatt håll.

Du sitter sedan upp självständigt. Ridlärarna kommer att hålla avstånd och du förväntas kunna sitta upp själv, med pall utan övrig hjälp. Elever som behöver ha ledare eller mycket hjälp vid uppsittning får ha med sig en medhjälpare som bor i samma hushåll (med mycket hjälp menas hjälp med att spänna sadelgjord, ändra stigläder etc.).

Medhjälpare som inte behövs under lektionen lämnar ridhuset, går ut genom en av stalldörrarna och väntar i bilen/utomhus under lektionen. Ta en promenad!

Efter avslutad ridlektion tar du in din häst i stallet, binder upp den i spilta/box med grimman över tränset och lämnar anläggningen direkt. Personal kommer att ta hand om din häst. Du går ut genom någon av ytterdörrarna i ridskolestallet. Ska din häst gå lektionen efteråt, byter ni av varandra i ridhuset. Den nya ryttaren tar över tyglarna på den sida av hästen där du inte står.

Om du har kläder som du behöver i ditt skåp i omklädningsrummet så måste du hämta dem snarast möjligt, eftersom vi kommer att stänga detta.

Vid teori: Teorin hålls i ridhuset (se till att hålla avstånd) eller digitalt, din ridlärare meddelar hur det genomförs från gång till gång

 

Medlemsuppstallade

För dig som har häst uppstallad på Hippologum gäller samma regler som för övriga: du begränsar din tid i stallet till minsta möjliga. Du kommer bara hit för att rida/sköta om din häst (in/utsläpp/fodringar) och gemensamma åtaganden (t.ex. låsning).  Lämna anläggningen genom närmaste dörr nere i stallet då du är färdig med hästskötseln. Omklädningsrummen stängs av, så du bör ta hem de saker du behöver ur ditt skåp.

Max en person i taget inne i sadelkammare. Hämta din utrustning och ta den sedan till din box. Gör i ordning din häst i boxen och använd endast spolspilta/hovslagarspilta för avsedda ändamål.

Medhjälpare är endast tillåtet för underåriga och när man ska hoppa. Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Medhjälpare som inte behövs under ridningen lämnar ridhuset, går ut genom en av stalldörrarna och väntar i bilen/utomhus. Ta en promenad!

Begränsningar på antalet ridande i ridhusen kommer att införas.

Du som hästägare ansvarar för att meddela din medryttare/hästskötare vad som gäller och att reglerna efterföljs.

 

 

Ryttare som kommer hit med egen häst - har anläggningskort

Vi kommer fortsätta ha ridhuset/tävlingsstallet öppet för dig med egen häst (anläggningskort), men all möjlighet att använda spolspilta och andra faciliteter stängs av.
För att minska antalet människor inne på anläggningen ännu mer ser vi helst att du antingen kommer hit med din häst färdig för ridning och även tar hem den med utrustningen på, eller håller till i/vid din egen hästtransport om du gör i ordning den på plats.

Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Under tiden du rider ska medhjälparen vänta utomhus eller i egen bil. Cafeteria, omklädningsrum och läktare är avstängda och får inte användas.

Skribent: Camilla Granberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3