Hoppa till sidans innehåll

Hyra sommarhäst 2022


Blanketter för uthyrningen på annan plats 2022
Ansökan för att hyra sommarhäst
Kontrakt för sommarhäst

Blanketter för uthyrningen period 1 eller 2
Ansökan om att hyra sommarhäst period 1 el 2

Uthyrning sommaren 2022 på annan plats

Umeå Ryttarförening kommer att hyra ut ridskolehästar/ponnyer några veckor under sommaren.

Vi har bestämt oss för att hyra ut nästan alla hästar och ponnyer denna sommar. Hästarna kommer att ha individuella upplägg under sin uthyrning men alla kommer att ha X antal vilodagar. Vila innebär att de står helt men vissa vilodagar kan bytas ut mot en skrittur på lång tygel. Det kommer att finnas tydliga restriktioner för vad hästarna får göra under sommaren. Under uthyrningen ansvarar du fullt ut för den häst du hyrt och ansvarar själv för alla kostnader.

Vi förbehåller oss rätten att välja hyrestagare fritt, det finns inget kösystem och man har tex inte förtur för att man rider på en viss nivå eller är skötare på den häst man vill hyra. Hästarnas bästa går alltid först. Alla som ansöker kommer tyvärr inte att kunna få en häst. Tänk på att hästarna troligtvis inte kommer att bete sig likadant ute hos hyrestagaren som de gör här hemma på ridskolan i sin trygga miljö. Vi kommer bara att hyra ut inom Umeå med omnejd och i första hand till medlemmar.
Om man blivit tilldelad en häst/ponny och denna hinner bli skadad innan uthyringen kommer man tyvärr inte kunna erbjudas någon annan i stället då trycket på uthyrningen är högt.

Uthyrning sommaren 2022 

V.25 Mån-ons Kurser/Provridning
  Tor-sön Vila, städning av stall
     
V.26 Mån-fre Vila
     
V.26-27 Uthyrning på stall, period 1 1 vecka 2/7- 8/7
(v26-30) Uthyrning på annan plats Drygt 3 veckor 1/7-25/7
     
V.28 Uthyrning på stall period 2 2 veckor 11/7- 24/7
     
V.30 Mån-Fre Vila
  Uthyrning på stall, period 3 2 dagar (kommer att släppas i hippocrates samtidigt som de andra sommaraktiviteterna, 3 maj.)
     
V.31 Ridläger  
     
V.32 Ridskolan startar Måndag 8/8
     
     
  Uthyrning period 1 2/7-8/7
  Uthyrning period 2 11/7-24/7
  Uthyrning på annan plats 1/7-25/7
  Uthyrning period 3 30/7-31/7 (Helg) Detta kommer att släppas på Hippocrates den 9 maj
Priset är 2100kr för tre veckor, sista ansökningsdag är 17/4 2022, under maj månad kommer vi att meddela vilka som kommer att få hyra en häst. Anmälan blir bindande 1 vecka efter att ni blivit meddelade om vilken häst/ponny ni tilldelats.

Läs igenom våra regler och krav för uthyrning och skicka sen in blanketten till Frida eller Jenny.

 

OBS: Vi kommer även att låna ut en del ponnysar/hästar som sällskap på vanligt eller magert bete.

Frågor? Frida eller Jenny


Regler för hyra av sommarhäst

Innan du skickar in din ansökan vill vi att du läser igenom reglerna som gäller vid hyra av häst från ridskolan.

Allmänt

Hästen ska hämtas av hyrestagaren fredag 1/7 mellan kl. 09.00-12.00 och återlämnas av hyrestagaren måndag 25/7 mellan kl. 09.00-12.00. Kontrakt kommer att skrivas mellan verksamhetschef och hyrestagare.

 

På sommaren kan vädret växla snabbt mellan hetta och regn. Vi vill att hästen får komma in och vila i stall en del av dygnet. Är det väldigt varmt med mycket broms kan vilan ibland infalla dagtid och att hästen går ute när det är behagligare klimat, särskilt om det inte finns tillgång till skugga. Du som hyr kommer att få personlig information där det framgår om just din häst har några specifika förhållningsorder.

Låt gärna hästen ha någon typ av flugskydd för ögonen på sig samt håll efter med flugspray så hästarna drabbas så lite som möjligt av bett.

 

Allmänna regler

 • Hästen ska ha fri tillgång till rent friskt vatten och saltsten. Du ansvarar för att rengöra vattenkärlet. Om hästen inte har tillgång till gräs så ska den utfodras 4 ggr/dag med grovfoder enligt medföljande fodertabell.
 • Hästen ska visiteras dagligen så att ev sår upptäcks samt att hovar och skor är ok.
 • Hästens utrustning (sadel och träns) skall förvaras inlåst så att inte obehöriga kommer åt dem.
 • Om hästen blir sjuk, halt eller att du upptäcker att du inte klarar av den måste du genast kontakta oss.
 • Ni ansvarar för hästens hovvård. Om den har skor vid hämtning ska dessa sitta på hela hyresperioden. Ni ansvarar för att kontakta utbildad hovslagare vid händelse av tappsko eller annat incident.
 • Ni får inte vara med på organiserade träningar eller transportera iväg hästen till andra ställen.
 • Vi vill ha in veckorapporter om hur det går och hembesök kan komma att göras för att titta till hästarna så att de har det bra. Veckorapporterna skickas in till vår Facebooksida. 
 • Ägaren håller hästen försäkrad hela avtalsperioden. Vid skada/behandling betalar hyrestagaren veterinärkostnaden. Hästen är försäkrad i Agria.
 • Din häst går själv i hagen eller med av oss godkänd häst.
 • Hästen får med sig grimma, grimskaft, regntäcke, schabrak * 2, sadelpadd, träns, sadel. Eventuell extrautrustning såsom skydd, martingal och flugtäcke. Dessa ska återlämnas i samma skick. Egen sadel får EJ användas. Eget träns får bara användas om personal passat ut det innan.

Ridning

 • Vi ser gärna att du rider ut med din häst så att den får en välbehövlig omväxling från ridhus och ridbana. Underlaget ska alltid vara lämpligt för ridning. Rid helst ihop med andra.
 • Skritta alltid fram ordentligt på lång tygel samt skritta av på lång tygel 10 min.
 • Kom ihåg att lägga in skrittpauser under ridningen.
 • Anpassa ridningen efter väder. Är det 30 grader varmt så får man ta det lugnt och undvika långa pass och intensiv ridning (mycket galopp eller långa travpass). Hästarna är inte vana att jobba i hettan och kan fara illa om de tappar för mycket vätska.
 • Se till utrustningen efter ridning. Svett sliter på lädret och smutsar ner schabraket. Smörj när det är smutsigt och byt schabrak och tvätta så att det inte blir skavsår av svett och ingrodd smuts. Om schabraket är blött efter ridning häng upp det separat så att det får torka.
 • Du får hoppa, men inte ofta och inte högt. Max en gång i veckan! Se i den personliga informationen vad som gäller för just din ponny/häst – den skickas ut först när hästarna är fördelade till sina ”sommarhem”.
 • Det är den som hyrt hästen som rider om inte annat har uppgetts vid ansökningen.

Blir du osäker? Hör av dig till oss.

Kontaktinformation till oss

Om du undrar över något akut så ring: 070-350 53 57 

Veterinär: 010-122 83 00, Distrikstveterinärerna i Vännäs. Jour dygnet runt.

Om hästen missköts har URF rätt att hämta hem hästen och ingen återbetalning kommer att ske. Ni kommer att faktureras 2000kr.

Stallapotek - bra att ha!

 1. Febertermometer (för ändtarm)
 2. Brems
 3. Bomull
 4. Koksaltlösning
 5. Blodstoppare
 6. Förband och sterila kompresser
 7. Gasbinda och elastiska självhäftande lindor (ex vetflex)
 8. Mild tvål
 9. Sax och stor pincett
 10. Flugspray
 11. Mjukgörande salvor, till exempel Idomin- och Helosansalva (gärna med solskydd)

Uthyrning på stall period 1 och 2

Vi kommer att hyra ut vissa av våra ridskolehästar och ponnyer under 2 perioder på Hippologum.

Period 1 är v.26-27, lördag 2/7- fredag 8/7. Kostnad 1400kr.

Period 2 är v.28-29, måndag 11/7- söndag 24/7. Kostnad 2800kr.

 

Vi förbehåller oss rätten att välja hyrestagare fritt, det finns inget kösystem och man har tex inte förtur för att man rider på en viss nivå eller är skötare på den häst man vill hyra. Alla som ansöker kommer tyvärr inte att kunna få en häst.

Hästarna kommer att ha individuella upplägg under sin uthyrning och det kommer att finnas tydliga restriktioner för vad hästarna får göra under sommaren. Under period 1 behöver hästarna inte ha någon vilodag men under period 2 kommer de att ha minst en vilodag mitt i perioden. Under uthyrningen ansvarar du fullt ut för den häst du hyrt och du måste vara medlem.

Hästarna som hyrs ut på Hippologum kommer att sova ute, med vissa undantag. Preliminära tiderna man har åtkomst till sadelkammare och ridhus är 08.00-20.00 under vardagarna och 08.00-15.30 på helgerna. När ni tagit hand om er häst ska ni pricka av er på en närvarolista så att personalen vet att ni skött om er häst. Vid sjukdom kommer ingen återbetalning att ske.

Ridningen kommer att ske på bokad utebana/ridhus. Eventuellt kommer ni att få anmäla er på doodlelänkar när ridning ska ske beroende på coronarestriktionerna och hur många som hyr.

 

Allmänna regler och information

 • Är man 15 - 18 år så får man ha myndig medföljande med sig. Hyrestagare under 15 år ska ha medföljande myndig person med sig
 • Ni ska visitera hästen dagligen så att eventuella sår upptäcks samt att hovar och skor är okej. Meddela personalen och sköt om eventuella sår efter instruktioner.
 • Om hästen blir sjuk, halt, tappar en sko eller att du upptäcker att du inte klarar av den måste du genast meddela personalen.
 • Hyrestagaren ansvarar för att hämta och lämna hästen i hagen samt mocka efter hästen i den box/spilta som den stått i under iordning görandet. Om mockning uteblir debiteras ni en avgift på 200 kr.
 • Se till utrustningen efter ridning. Svett sliter på lädret och smutsar ner schabraket. Smörj när det är smutsigt och byt schabrak så att hästen inte får skavsår av svett och ingrodd smuts. Om schabraket är blött efter ridning häng upp det separat så att det får torka.
 • Det finns ansvariga på plats om ni har frågor men ni ska klara av att själva göra iordning och rida. Meddela personalen när ni är på plats om ni är själva.
 • Respektera och håll de satta tiderna för ridning och skötsel.
 • Uthyrning på stall är frihet under ansvar. Det är ni som är ansvariga för hästens välfärd! Om detta missbrukas så kommer denne personen inte att kunna hyra häst mer.

Ridning

 • Hästarna ska endast ridas med sin, av personalen utprovad, utrustning. Eget schabrak är okej att använda.
 • Ni får inte vara med på organiserade träningar eller rida lektion för någon annan än personal på Umeå RF.
 • Vi ser gärna att du rider ut med din häst så att den får en välbehövlig omväxling från ridhus och ridbana. Uteritter sker endast i Kullaskogen, inga trafikerade vägar får passeras. Vid uteritt får man INTE rida ut själv och en person över 18 måste vara med till fots eller till häst. Våra hästar är vana att ridas ut i grupp.
 • Skritta alltid fram ordentligt på lång tygel samt skritta av på lång tygel 10 min.
 • Kom ihåg att lägga in skrittpauser under ridningen.
 • Max 1h ridning per dag.
 • Anpassa ridningen efter väder. Är det 30 grader varmt så får man ta det lugnt och undvika långa pass och intensiv ridning (mycket galopp eller långa travpass). Hästarna är inte vana att jobba i hettan och kan fara illa om de tappar för mycket vätska.
 • Du får hoppa, men inte ofta och inte högt. Max en gång i veckan! Se i den personliga informationen vad som gäller för just din ponny/häst – den skickas ut först när hästarna är fördelade.
 • Det är den som hyrt hästen som rider om inte annat har uppgetts och godkänts vid ansökningen.
 • Personalen kan avbryta ditt ridpass om du rider på ett sätt som de anser är oansvarsfullt, utan hänsyn till hästens välfärd eller andras säkerhet.
 • Kolla igenom och följ ridhusreglerna som står nedan.

 

 

Uppdaterad: 19 DEC 2019 15:39 Skribent: Jenny Nyström Welam
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3