Hoppa till sidans innehåll

Ridinstruktörer


Namn: Camilla Granberg

Arbetar som: Verksamhetschef/Ridlärare

Utbildning: Level II ridlärare

Hästbakgrund: Började rida på ridskolan i Nordmaling, då jag var 10 år. Blev fast direkt och har sedan dess hållit på med dessa underbara djur. Köpte min första egna häst, då jag var 17 år och har haft egen häst efter det. Har två egna hästar i dagsläget, Landomera som är född 2002 och hennes son Calando, som är född 2012. Jag tävlar i hoppning och ibland i dressyr. 

Förebild inom ridsporten: Marcus Ehning, för att han rider så bra. Hans hästar verkar tycka om att ha honom på ryggen. 

Bästa med mitt jobb: Det är omväxlande, inspirerande och roligt. Jag tycker att det är väldigt trevligt att jobba med både människor och hästar. 

Övriga intressen: Resor, god mat, bra musik (hårdrock).

Mailadress: camilla.granberg@hippologum.se

 
   

Namn: Sara Långström

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Ridledare, hästinriktning på Forslundagymnasiet, ungdomsledarutbildning, intern instruktörskurs och Förskollärarutbildningen på Umeå Universitet.

Hästbakgrund: Började rida på Umeå ryttarförening vid 7års ålder och köpte min första häst när jag var 13, en varmblodig travare som kallades Movitz. Efter att jag blev tvungen att ta bort Movitz på grund av skada så red jag sen några år på ridskola igen och red bl.a. i JHG på Denver. Efter gymnasiet köpte jag min andra häst, IQ, som jag tränade och tävlade upp tom MSVB hoppning och dressyr innan han pensionerades 2011. De senaste åren har jag ridit andras hästar och tränat/tävlat en del i dressyr och hoppning men hösten -17 köpte jag en ny häst som heter Fresno Beach. Tanken är att vi ska tävla i både dressyr och hoppning.

Det bästa med mitt jobb: Jobbet är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik då man jobbar med både djur och människor. Jag vill hela tiden utvecklas och mina elever ger mig den motivationen jag behöver.

Övriga intressen: Träna, läsa, spela tv/dataspel + brädspel och umgås med vänner.


Mailadress: This is a mailto link

 
   

Namn: Anna Nenzen

Arbetar som: Ridlärare på 25% och Fritidsledare 50%

Utbildning: Lärare i idrott och hälsa, ungdomsledare via ridsportförbundet.

Hästbakgrund: Jag har ridit på ridskola sedan jag var 6 år och i kombination med ridskola hjälpt till med andras hästar som hästskötare. Har haft häst. Fick tyvärr ta bort honom 2016 och är just nu hästlös. Tävlade tidigare i hoppning upp till 1.30.

Förebild inom ridsporten: 

Bästa med mitt jobb: Att få ta del av den positiva energi som ungdomar har! Att få hjälpa dem att utvecklas i deras intresse och att hjälpa dem in i den fantastiska värld som en ideell förening är!

Övriga intressen: Jag gillar idrott över lag, hundar och min familj. Är en stor friluftsnörd, älskar att vara utomhus!

Mailadress: anna.nenzen@hippologum.se

 
   

Namn: Anneli Persson

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Hästskötarexamen. Hästsportens folkhögskola (Strömsholm). Är Svensk ridlärare level 1.

Hästbakgrund: Jag började som liten på ridskola på K4. Red sedan på ridskolan under många år, bland annat i junior dressyrgruppen och hoppgruppen på häst. När jag var 18 år köpte jag min första egna häst som jag tävlade i dressyr och hoppning med. Idag har jag två tävlingshästar som jag mest tävlar i hoppning med men när tid finns så brukar det bli en och annan dressyrtävling. Jag har tävlat upp till LA dressyr och 1.20 hoppning. Jag började min karriär som ridlärare på Umeå Ryttarförening medan jag pluggade. Arbetade sedan med andra yrken en period innan jag började på Södra Umeå Ryttarförening som ridlärare. Under tiden där utbildade jag mig även inom yrket och nu är jag tillbaka på Umeå ryttarförening!

Förebild inom ridsporten:  

Bästa med mitt jobb: Det är fantastiskt att få arbeta med ett varierande yrke som ridlärare är! Träffa olika människor och hästar. Att få inspirera andra till denna fantastiska livsstil och utvecklas tillsammans med sin häst.

Övriga intressen: Min hund, umgås med familjen och vara ute i naturen.

Mailadress: This is a mailto link

 
   
Namn: Ylva Danielsson

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Ridledare, ungdomsledarutbildning, interna instruktörskurser

Hästbakgrund: Började rida på Södra Umeå Ryttarförening vid 6 års ålder. När jag fyllde 18 började jag ha lektioner där och har efter det jobbat både på Nordmalings Ridklubb som verksamhetsansvarig och instruktör och kommer senast från Vännäs Ryttarförening där jag jobbat som ridskolehästansvarig och instruktrör. Köpte min första egna häst vid 18 års ålder och har hade innan dess foderhäst. Har just nu en häst som tanken är att tävla lite dressyr med. Har inte tävlat så mycket då träning och utbildning av häst varit mitt största intresse. 

Det bästa med mitt jobb: Att det är ett väldigt varierande jobb där jag får träffa olika typer av hästar och människor, kunna hjälpa elever att utvecklas och att hela tiden själv öka min egen kunskap

Övriga intressen: Läsa, jogga, vara med familjen och vänner.

Mailadress: This is a mailto link

 
Uppdaterad: 11 APR 2018 13:03 Skribent: Jenny Nyström

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3