Hoppa till sidans innehåll

Ridinstruktörer


Namn: Camilla Granberg

Arbetar som: Verksamhetschef/Ridlärare

Utbildning: Level II ridlärare

Hästbakgrund: Började rida på ridskolan i Nordmaling, då jag var 10 år. Blev fast direkt och har sedan dess hållit på med dessa underbara djur. Köpte min första egna häst, då jag var 17 år och har haft egen häst efter det. Har två egna hästar i dagsläget, Landomera som är född 2002 och hennes som Calando, som är född 2012. Jag tävlar i hoppning och ibland i dressyr. 

Förebild inom ridsporten: Marcus Ehning, för att han rider så bra. Hans hästar verkar tycka om att ha honom på ryggen. 

Bästa med mitt jobb: Det är omväxlande, inspirerande och roligt. Jag tycker att det är väldigt trevligt att jobba med både människor och hästar. 

Övriga intressen: Resor, god mat, bra musik (hårdrock).

Mailadress: camilla.granberg@hippologum.se

 
   

Namn: Johanna Dahlbäck

Arbetar som: Ridlärare på ridskolan.

Utbildning: Hästinriktning på Forslundagymnasiet, ridledarutbildning och ridlärarutbildning Biologiska yrkeshögskolan Skara.

Hästbakgrund: Jag har ridit på ridskola sedan jag var 8 år och haft egen häst sedan gymnasietiden. Jag har en egen häst som heter Gastro K, med honom tävlar jag hoppning och dressyr.

Det bästa med mitt jobb: Jag tycker att mitt jobb är socialt, varierande och utvecklande men framför allt är det väldigt rolig att få jobba med våra fina lektionshästar hästar och alla trevliga människor.

Övriga intressen: Mina hundar, umgås med familj och vänner.

Mailadress: This is a mailto link

 
   

Namn: Sara Långström

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Ridledare, hästinriktning på Forslundagymnasiet, ungdomsledarutbildning, intern instruktörskurs och Förskollärarutbildningen på Umeå Universitet.

Hästbakgrund: Började rida på Umeå ryttarförening vid 7års ålder och köpte min första häst när jag var 13, en varmblodig travare som kallades Movitz. Efter att jag blev tvungen att ta bort Movitz på grund av skada så red jag sen några år på ridskola igen och red bl.a. i JHG på Denver. Efter gymnasiet köpte jag min andra häst, IQ, som jag tränade och tävlade upp tom MSVB hoppning och dressyr innan han pensionerades 2011. De senaste åren har jag ridit andras hästar och tränat/tävlat en del i dressyr och hoppning men hösten -17 köpte jag en ny häst som heter Fresno Beach. Tanken är att vi ska tävla i både dressyr och hoppning.

Det bästa med mitt jobb: Jobbet är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik då man jobbar med både djur och människor. Jag vill hela tiden utvecklas och mina elever ger mig den motivationen jag behöver.

Övriga intressen: Träna, läsa, spela tv/dataspel + brädspel och umgås med vänner.


Mailadress: This is a mailto link

 
   

Namn: Oscar Sikström

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Hästinriktning på Grans Naturbruksskola

Hästbakgrund: Ridit sedan 7års ålder. Köpte min första egna häst när jag var 18. Innan dess red jag på ridskola och min favorit där var tinkerhästen Molly som jag tävlade på klubbnivå i både hoppning och dressyr. Efter gymnasiet flyttade jag till Skåne och jobbade som hästskötare i ett utbildning och inridningsstall. Min passion inom ridningen ligger i dressyren men hoppning är också spännande…

Förebild inom ridsporten: Carl Hester, Kyra Kyrklund

Bästa med mitt jobb: Många möten med likasinnade människor och att få spendera tid med hästar!

Övriga intressen: Stallet…

Mailadress:This is a mailto link

 
   

Namn: Anna Nenzen

Arbetar som: Ridlärare på 25% och Fritidsledare 50%

Utbildning: Lärare i idrott och hälsa, ungdomsledare via ridsportförbundet.

Hästbakgrund: Jag har ridit på ridskola sedan jag var 6 år och i kombination med ridskola hjälpt till med andras hästar som hästskötare. Har haft häst. Fick tyvärr ta bort honom 2016 och är just nu hästlös. Tävlade tidigare i hoppning upp till 1.30.

Förebild inom ridsporten: 

Bästa med mitt jobb: Att få ta del av den positiva energi som ungdomar har! Att få hjälpa dem att utvecklas i deras intresse och att hjälpa dem in i den fantastiska värld som en ideell förening är!

Övriga intressen: Jag gillar idrott över lag, hundar och min familj. Är en stor friluftsnörd, älskar att vara utomhus!

Mailadress: anna.nenzen@hippologum.se

 
   

Namn: Anneli Persson

Arbetar som: Ridlärare

Utbildning: Hästskötarexamen. Hästsportens folkhögskola (Strömsholm). Är Svensk ridlärare level 1.

Hästbakgrund: Jag började som liten på ridskola på K4. Red sedan på ridskolan under många år, bland annat i junior dressyrgruppen och hoppgruppen på häst. När jag var 18 år köpte jag min första egna häst som jag tävlade i dressyr och hoppning med. Idag har jag en tävlingshäst som jag mest tävlar i hoppning med men när tid finns så brukar det bli en och annan dressyrtävling. Jag har även en unghäst som jag håller på att utbilda. Jag har tävlat upp till LA dressyr och 1.20 hoppning. Jag började min karriär som ridlärare på Umeå Ryttarförening medan jag pluggade. Arbetade sedan med andra yrken en period innan jag började på Södra Umeå Ryttarförening som ridlärare. Under tiden där utbildade jag mig även inom yrket och nu är jag tillbaka på Umeå ryttarförening!

Förebild inom ridsporten:  

Bästa med mitt jobb: Det är fantastiskt att få arbeta med ett varierande yrke som ridlärare är! Träffa olika människor och hästar. Att få inspirera andra till denna fantastiska livsstil och utvecklas tillsammans med sin häst.

Övriga intressen: Min hund, umgås med familjen och vara ute i naturen.

Mailadress: This is a mailto link

 
   

Namn: Lee Cassö

Arbetar som: Ridlärare på ridskolan samt driver eget företag som musik//kürproducent.

Utbildning: Naturvetare 

Hästbakgrund: Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv. Började rida på ridskola i småskolan. 

Sedan dess har intresset och min önskan om att förstå och samarbeta med hästarna bara fortsatt att öka. 1995 köpte jag min första egna häst.

Mitt intresse för ”dressyr på riktigt” grundlades just 1995 på Hogsta, där jag tittade in i ridhuset en kväll då Lussan som kort därefter vann Världscupen, 

Tinne och Kerstin Dahlberg, alla landslagsryttare, tränade för domaren Erik Lette. 

Det var magiskt och jag blev helt förtrollad, vilket sitter i än idag. Senare överta en jättefin läromästare som tävlat Int som jag fick förmånen att lära mig väldigt mycket av.

Nu är jag lycklig ägarinna till ett SWB-sto som heter Castafiore. Då jag även arbetar med musik så valde jag att döpa henne efter operadivan i Tintin.

Jag köpte henne som 2-åring, nu är hon 7 år och har ridit in och gjort allting själv från början. 

Hon är den bästa vän och kollega man kan önska sig.  es stam är Firence-Rothspon-Amiral. 

Målet är att komma så långt det går upp i klasserna med viktigast är att vi har roligt tillsammans o tränar efter ett noga planerat träningsystem.

Jag arbetar även med en rad elitryttare som producent för deras körprogram. Mina ekipage har genom åren vunnit flera SM, NM och några Nations Cup. 

Förebilder inom ridsporten: Carl Hester. En otroligt proffsig ryttare med ett ovanligt sunt hästtänk för sina dressyrhästar. Han är stor personlighet med en sällsynt generositet. 

Tänker då  främst på hur han lät sin elev, Charlotte Dujardin ta över Valegro.

Heinz Klostermann som driver Extreme dressage, är min andra stora förebild. Han är en superbegåvad ryttare som då han inte tävlar sina hingstar i Reining, tränar dressyrhästar på GP-nivå som har problem med samling och byten etc. En till är Wieger de Boer, min holländska tränare. 

Bästa med mitt jobb: Att få arbeta med min hobby och möta människor och hjälpa dem att nå sina mål.

Övriga intressen: Umgås med familjen, våra jakthundar o vänner med massa god mat och bra musik Skog o natur m  bl.a jakten o allt man kan plocka. Skytte, surfa och spela golf.  

Mail: This is a mailto link

 
   
Uppdaterad: 11 APR 2018 13:03 Skribent: Jenny Nyström

   Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

FAKTURERINGSADRESS:
Umeå Ryttarförening
Fack 4044
Box 3039
831 03 Östersund

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

 

 

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Swish_300x300_budskap3