Hoppa till sidans innehåll

Invigningen av Hippologum


Det var ett stjärnspäckat program under invigningen av Umeå RF:s nya anläggning Hippologum den 25 oktober 1999. Det bjöds på uppvisningar från allt ifrån ryttare i världsklass till ridskoleponnyer och lokala chearleeders.

 

 jonsson_publik
 

Under invigningen av Hippologum fick publiken se ett mycket varierande program. Som "publiklockare" fanns Agrias profilryttare Peter Eriksson, Louise Nathorst, Linda Algotsson och Fredrik Persson. De bjöd på uppvisningar av hög klass i de fyra disciplinerna hoppning, dressyr, fälttävlan och körning. Detta på lokala hästar. På plats fanns även en annan publikfavorit nämligen "allas vår hästkommentator" Anders Gernant som med sina skorrande rrr kommenterade och förklarade under ritterna.

hakan_kemi

Bandklippning
Invigningen inleddes med en ceremoni innehållande tal av bland annat ridhuschefen Håkan Kemi samt bandklippning som utfördes av den gamla olympiaryttaren Folke Frölén.

peter_gralle rolf_avanzare

Lokala talanger
Det var inte bara proffsryttarna som genomförde bra uppvisningar. I programmet fanns även ridskolans "tantgrupp" som red en ståtlig kadrilj med gamla kavalleri uniformer för att föra tankarna tillbaka till gamla K4. Många i "tantgruppen" har ridit på ridskolan ända sedan kavalleritiden. Ridskoleponnyerna stod för ett av de fartfyllda numren då de genomförde ett "ponnyrace" med dockor på ryggen, vilket uppskattades mycket av publiken. Till Umeå RF:s stolthet visade även föreningens egna chearleeders upp sig med de senaste hejarramsorna. Dessa och många fler var de saker man kunde se under dagen.

hippos

Engagerade många medlemmar
Bakom kulisserna var det många timmars arbete för att få allt perfekt. Förberedelserna engagerade medlemmar i alla åldrar och var och en hjälpte till med vad de kunde. Stora som små saker.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:18 Skribent: Jenny Nyström Welam

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3