Hoppa till sidans innehåll

Clinic med Team Idea Novum


Söndagens clinic med Leksands Knäckebröd och Team Idea Novums duktiga ryttare Ann-Sofie Oscarsson och Kristian von Krusenstierna blev en succé. Nästan 400 personer kom och lyssnade under dagen på tips om hus du kan utvecklas som ryttare på alla nivåer.

Stort tack till alla funktionärer som hjälpte till att få clinicen att bli ett så bra arrangemang, ingen nämnd - ingen glömd!Vädret hade kunnat vara bättre, men det hindrade inte nästan 400 personer att ta sig till Leksands clinic den 9 mars i Umeå Ryttarförenings stora ridhus.

På förmiddagen höll Kristian von Krusenstierna och Ann-Sofie Oscarsson privatlektioner för ett antal ryttare i varsin hall, och på eftermiddagen bjöd de på föreläsningar och dessutom en fartfylld avslutning som framkallade mycket skratt och applåder i publiken.

– Det var en mycket positiv stämning under hela söndagen. Eleverna var duktiga och lyhörda, och anläggningen var helt fantastisk, berättar Kristian.

Möjligen upplevde han och Ann-Sofie lite problem i att de inte kunde ställa upp med sina egna hästar, men de tyckte ändå att det fungerade fint.

– Det är kul att få bjuda lite på sig själv också, så som vi gjorde under avslutningen. Kristian och jag tycker att samma saker är skoj, så det är lätt att improvisera fram, säger Ann-Sofie. Men vi saknade Magnus, tillägger de båda.


De ger också sina lovord till Anna-Karin Jonsson Berg, verksamhetschef på Umeå Ryttarförening, som tillsammans med funktionärerna "gjorde ett superjobb".

Målsättningen i den åttio år gamla föreningen är att ha en clinic varje år, och dessutom planeras SM i inomhushoppning 2009. Anna-Karin är också jättenöjd med sina flitiga funktionärer, och kände att allting var mycket uppskattat i publiken. Till exempel säger Petra Levin-Engblom, en av åhörarna:

– Vi på dessa norra breddgrader är verkligen inte bortskämda med sånt här. Allt som har med hästsport att göra kostar vanligtvis dyra pengar och att helt gratis få ta del av kunskaper från våra spjutspetsar inom hoppning och dressyr känns otroligt.

Förutom att Leksands bjöd på knäckemackor i pauserna, så höll Ewa Carin Sehlstedt, adjunkt i kostvetenskap vid Umeå universitet, korta föredrag om vikten att äta rätt även som ryttare.

– Ridning behandlas ofta som att det inte är fråga om idrott. Ryttare går på sin höjd på foderkurser, så det finns mycket att jobba på med kosten inom ridsporten. Det är också så lätt att slarva för unga hästentusiaster som springer mellan skolan och stallet, menar Ewa Carin.

Nästa gång det blir clinic i Leksands regi så är adressen Borås, och datumet den 6 april. Då är Team Idea Novums trio fulltalig igen, eftersom OS-uppladdande Magnus Gällerdal då också kommer att vara med.

Uppdaterad: 15 APR 2008 15:40 Skribent: Ida Åman

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3