Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20171211"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20171211


Det har hänt mycket, sedan sist jag skrev. 

Jag tycker att det snöar, eller regnar varje dag. Jag vill ha riktig härlig pudersnö, så att jag kan rida ut och galoppera fort i skogen :D

På jobbet har vi det fullt upp. Det har kommit flera nya hästar, de senaste två månaderna.

Roddy är inne i lektionsverksamheten och han fungerar jättebra. Han tycker att det är roligt med kompisarna i hagen och älskar uppmärksamheten från er elever.

Tand Guld, en av de vackraste Nordsvenskar jag träffat har också börjat gå lektioner, i både körning och ridning. Han är lite pigg och känslig, så vi tar det lugnt med inskolningen av honom.

Sonett utbildas av min dotter Isabelle och kommer att börja gå med på lektioner efter Jullovet, hoppas vi.

Ronja, som vi fått låna på foder under hösten har flyttat över på ”andra sidan”. Karin Lindberg -Vegh, har tagit över henne. Vi önskar Ronja och Karin lycka till. Ni passar så bra ihop och det är så roligt att ni bor kvar hos oss. (Jag hoppas att du hinner hjälpa oss att rida hästar/ponnyer ibland ändå Karin?)

I söndags kom vår nya ponny On the Spot. Han är en åttaårig valack från Irland, på 148 cm. Han är väldigt snäll och kommer nog att passa bra på ridskolan. Han står i karantän i kallstallet.

Att han står i karantän beror på att han kommer direkt från Irland. När hästar har rest långt är de mer mottagliga för infektioner, därför gör vi detta av säkerhetsskäl. Det är inte tillåtet att gå in i stallet till honom, eller klappa honom, om han står ute i hagen. Personalen tar hand om honom under tiden i karantän och då byter vi kläder och rengör skorna efter varje gång vi går in till honom.

Att förhindra smittspridning är viktigt. Vi vill inte råka ut för kvarka, eller andra hästsjukdomar, om det kan undvikas.  Vi ska uppdatera och lägga ut information om vad som gäller på vår anläggning, på hemsidan.  (Detta beslutade vi om på ett medlemshästägarmöte i november)

Ridskolan närmar sig slutet för denna termin. Sista riddag denna termin är torsdag den 21/12. Vårterminen startar igen måndag den 8/1-18…. Det låter som om det är länge dit, men tiden går så fort. Vi har skickat ut fakturor på medlemsavgifter samt abonnemang för nästa termin.

Det finns en del lediga platser på våra Julkurser. Det är ju en perfekt Julklapp, så passa på att anmäla.  Vi har platser på Hoppkurser för ponny, häst och privatekipage, samt miniläger. Anmäl er via kundinloggningen på hemsidan. http://www.ridskolor.se/XenoWebb.asp 

Har du frågor om detta kan du maila instruktören som håller i kursen.

Den halva teoriveckan i november var väldigt uppskattad och vi hade gott om deltagare på alla aktiviteter. Lena Gunnarsson höll en välbesökt clinic om ryttarens sits. Missade ni detta, kan ni läsa mer om Lena och hennes arbete här. http://www.equestrianfysio.se/

Vi hade även en hoppclinic, med ridskolans instruktörer, URFUS hade hoppning med lufthästar och duktiga Johanna Lindberg berättade om voltige och hade en uppvisning.

Jag antar att ingen missat att Johanna har vunnit priset ”Morgondagens stjärna” under Ridsportsgalan, som gick av stapeln den 30/11. Hon blev även firad på Friend´s Arena under Stockholm International Horses show. Det är helt fantastisk vilka resultat hon haft under året. Stort Grattis än en gång :D

Vi var några i personalen som åkte ner på Ridlärardagen, på Friend´s.
SISU, som vi samarbetar mycket med, ordnade, så att vi fick åka på detta. Vi fick en föreläsning om Hästars hållbarhet och fick sedan titta på fina dressyrhästar. Jag blev förälskad i en häst som hette Quartermain (Jag var inte ensam om det) och reds av Marina Mattsson. Säger bara WOW!

Vi hann även med ett besök på Djursholms RS nya anläggning. Väldigt roligt att få se en helt nybyggd ridanläggning. De har nästan 70 ridskolehästar och ponnyer. Vi fick en proffsig visning av Eva Ulf, som hyr anläggningen, för sin ridskoleverksamhet. Det var intressant att se skillnaderna på att driva en ideell förening, som URFoch att driva den som ett bolag, som Eva gör.

På vår egen anläggning har vi haft Dragonskolans målarelever under några månader. De har nästan målat klart i alla lokaler. Vi är väldigt tacksamma, för all deras hjälp. Det blir så fräscht och fint.

Kommunen håller på att byta golv på den mindre toaletten, nere vid katterna. Det är roligt när lokalerna fixas till.

Vi har tyvärr haft problem med läckage i taken, under de regniga dagarna/nätterna. Kommunen är medveten om problemet och vi hoppas på en bra lösning. De har ställt ut stora fläktar i damernas omklädningsrum, så att det ska torka upp.

Morgan Lashley, veterinär från Holland var här den 3/12 och höll en uppskattad clinic om hästars anatomi. Intressant och lärorikt. Det var ca 75 deltagare, från hela Västerbotten. URF anordnade detta i samarbete med Evidensia. Roligt att ha bra samarbetspartners. Alla URF medlemmar fick gå gratis.

URFUS hade sin årliga Julshow i söndags. De höll två föreställningar och båda var välbesökta. Det är fantastiskt duktiga ungdomar, som planerar, skriver manus, fixar dräkter och sedan tränar inför showen. Det är mycket jobb och jag tycker att de gör en otrolig prestation.

Även deras föräldrar gör ett jättejobb. Tack för detta!

Jag vill även berömma våra underbara ridskolehästar, som deltar. De är verkligen allsidiga. Nybörjarlektioner ena dagen och applåder från flera hundra i publiken nästa. De är BÄST <3

Ingen har väl missat att Rolf-Göran Bengtsson kommer till URF och håller en clinic den 6/1-18?
Biljetter finns att köpa på https://www.nortic.se/dagny/show/49176

Jag ser verkligen fram emot detta. Att få se en mästare in action. Han kommer att undervisa två grupper med ryttare och även rida två olika hästar själv!

Equeen, en ridsportsbutik från Sundsvall, kommer att hyra butiken på Hippologum under några veckor. Passa på att köpa julklappar, eller varför inte bara skämma bort dig själv och din häst ;) Öppettiderna hittar du i entréen, utanför butiken.

Inför nästa år har vi höjt priser och avgifter. Ridskolans elever har fått information om detta, sedan tidigare.  De andra höjningarna kommer snart på hemsidan . Vi jobbar för fullt med budgetarbetet och hoppas att de nya avgifterna kan presenteras inom kort.

2017 har varit ett tufft år och jag ser fram emot ett bättre 2018. 

Jag vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt år!

Vi ses i stallet!

//Camilla Granberg

 Bildresultat för quartermaine dressyrPå bilden Quartermaine och Marina Mattsson

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3