Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20180420"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20180420


Tiden går fort, när man har roligt. Det är nu flera månader sedan, jag avlade en rapport, till er medlemmar.

Som ni har sett har vi köpt in flera nya hästar. Det är Hampshire, ett sto på fem år, som vi ska utbilda, innan vi sätter in henne på lektion.

Talco II, en mysig PRE kille, som efter en stressig och tjafsig första vecka, redan går lektion och sköter sig jättebra.

 Kontico, en tjusig valack, som är välutbildad i dressyr, som håller på att skolas in på lektion, och nu senast Csardas.

Csardas är ersättare för Sonett, som fick åka tillbaka till säljaren. Han är en sexårig valack, från Ungern. Han rör sig fint och är väldigt snäll. Han behöver dock äta upp sig och få lite mer muskler.

 

Att förbereda och träna in en ridskolehäst, för jobbet, tar tid. Alla hästar har olika förutsättningar och man får lära känna dem och se hur de ska ridas och tränas, för att fungera på bästa sätt.

Det är en härlig känsla, när man märker att hästarna trivs med sitt arbete och gillar alla oss människor, som håller på med dem.

En ridskolehäst ska vara duktig på så många olika saker, så det måste vara ett av världens svåraste jobb.

Jag tycker att våra hästar gör ett fantastiskt arbete – Många morötter till dem!

Ridlärarna har planerat och satt upp anslag till sommarens kurser och läger. Vill ni anmäla er på detta, gör ni det via kundinloggningen.

För er som rider på ridskolan, finns några platser kvar, på vårt populära ridläger. Vill du ha en hel vecka på hästryggen, är det ett självklart val. Vi har även uthyrning på stall, där man får hyra våra fina hästar och rida självständigt, samt lite annat smått och gott. Logga in och se vad som erbjuds.

http://www.ridskolor.se/XenoWebb.asp

Under v. 12 hade vi en halv teorivecka. Det var bla ryttaryoga och körning, på schemat.

V. 19 är det dags, för nästa halva teorivecka och då kommer det att vara en hoppclinic, träff om hur det går till på dressyrtävling, en föreläsning om ryttarrädsla, med duktiga Meta Wikner och Hippokampen. Anmäl dig på anslag i stallet.

Denna termin har vi infört ideellt arbete, för er ridskoleelever. Det har verkligen blivit otroligt bra och vi är så glada för ert engagemang. Tävlingarna som ni från ridskolesidan hjälpt till på har flutit på väldigt bra och de som är engagerade ideellt, genom tävlingssektionen tycker att arbetet har blivit så mycket lättare, med all hjälp, som tillkommit.

Cafeterian, som är en stor intäkt till föreningen håller på att starta upp en arbetsgrupp, som styr upp den lite extra. Känner du att du vill vara delaktig, i en grupp med härliga engagerade människor, anmäl ditt intresse, till att hjälpa till med den. Vi söker personer som är med för att de tycker att det är roligt, vill engagera sig, vill arbeta i en härlig gemenskap och jobba/träffa en massa trevliga människor, på tävlingar och andra evenemang. Har du frågor, eller vill anmäla ditt intresse, maila mig camilla.granberg@hippologum.se

Planerade tävlingar under 2018 är:

7/5 Dressyr ponny, 26-27/5 Hoppning häst, 15-17/6 Hoppning ponny, 30/6-1/7 Dressyr häst, 7/10 ”Hemlig clinic” mer info kommer inom kort, 29-30/9 Hoppning häst, 20-21/10 Dressyr häst3-4/11 Hoppning häst, 10-11/11 Ponny hopp.

Det är alltså många tillfällen, att anmäla sig till :)

Här kommer nu en möjlighet till, att utföra sitt arbete, för vår klubb.

STÄDNING AV CAFETERIAN!

Onsdag den 25/4, bjuder vi in till en städkväll av cafeterian. Nu har ni alltså möjlighet att göra ideella timmar, för föreningen. Britta Unneby och Katarina Nilsäter finns på plats och styr upp arbetet. 
Vi hoppas att just Du, anmäler dig i doodlelänken och kommer och hjälper till. 
Vi ska städa undan efter innesäsongen och rensa upp i kylar och frysar. Det ska tvättas, skuras, putsas, avfrostas och rengöras. Kom och hjälp till! Det blir en trevlig kväll, där vi städar tillsammans. Vi bjuder på fika  Välkomna med er anmälan!

https://doodle.com/poll/v6v6yzr3zpwey66x

Personalen kommer att ha en halvdag, med planering/utveckling/diskussion, torsdag v. 17, mellan 11.00-14.00. Då kommer vi alltså att vara upptagna och ingen svarar i telefon.
Eva som jobbar i stallet är sjukskriven tillsvidare och Venla Persson, kommer att jobba istället för henne, under den perioden. 

Snön tinar för fullt och det som göms i snö, kommer fram i tö.

Årets städdag är nu bokad. Skriv in måndag den 21 Maj, 18.00, i almanackan. Vi kommer då att städa runt hela anläggningen, samt delvis inomhus. Fönsterputsning, dammtorkning, krattning, skräpplockning och mycket annat, ska göras, inför utesäsongen.

Som vanligt kommer vi att grilla korv och ha trevligt, efter utfört arbete.

På anläggningen är det en del saker på gång. Taket kommer att förstärkas och lagas, över servicedelen, så att det inte ska läka in.

Skogen bortanför de medlemsuppstallades hagar kommer att avverkas, så att vi på sikt får mer utrymme på anläggningen.

Toaletterna och duschen i damernas omklädningsrum är omgjorda och uppfräschade, efter takläckaget. Nytt och fint blev det.

Alla hagar ska rengöras efter vintern och vi har märkt upp två extra tömningsplatser, för er som mockar hagar, på medlemssidan. 

Vill ni ridskoleelever (eller andra) hjälpa till att mocka hagar på ridskolesidan, kan ni ta grep och kärra och mocka ut gödseln i ridskolans småhagar. Då tömmer ni det vid sidan av gödselstacken. Då det kan vara grus i den gödseln, får det inte tippas på gödselplattan.

Det är ett tungt arbete och vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få. Det är rätt härligt att stå ute i vårsolen och skotta skit  ;)

De stora hagarna rengör vi med traktorn. Det är viktigt, för att underlaget ska hålla på bästa sätt, att man mockar och får undan i hagarna. Hästarna kommer ju att få sova ute, under vår och sommar och då vill de naturligtvis ha rent och torrt.

Att det ska mockas gäller ju även på utebanorna. Vi har ställt fram kärror och grepar och alla som rider/kör/leder sina hästar måste komma ihåg att plocka upp, efter sin häst.

Vecka 14 hade vi del ett av ridledarkursen här på Hippologum. Det var nio deltagare, från Haparanda i norr, till Kramfors i söder, som deltog. Det är alltså en kortare utbildning, för dem som vill blir ridinstruktörer. Det var väldigt roligt att få hålla i en sådan utbildning och de kommer tillbaka för del två, efter midsommar. Totalt är kursen ca tre veckor.

Efter årsmötet, som gick av stapeln den 25/2 har vi ju delvis en ny styrelse. De har kört igång med en rivstart och har haft flera träffar/möten där det jobbats med arbetsmiljöhandbok, pratats föreningsekonomi samt vanliga styrelsemöten. Vi har även undergrupper, som jobbar aktivt för föreningen och dit hör Partnergruppen, Cafeteriagruppen och Tjänapengar gruppen. Alla dessa gör ett fantastiskt jobb. Det är roligt att arbeta med så driftiga och engagerade människor.

Jag lyssnade på en väldigt bra podd, häromdagen. (Fördelen med att pendla långt, är att man hinner lyssna på många böcker och poddar)

Det var en intervju med ridläraren Lena Wiman. Jag rekommenderar både ridskoleryttare, föräldrar och privathästägare att lyssna på den. Mycket intressant, viktigt och tänkvärt.

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1052648?programid=4710  

Jag, Sara och Anneli, kommer att åka på kurs till Örnsköldsvik, den 7/5. Den kommer att handla om Ryttarcoaching för ridlärare och tränare.

Kursledare är Jenni Olsson 
Jenni är Hippolog/Ridlärare, ICF Coach och Mental rådgivare.

Vi tror att den kommer att vara väldigt spännande och vi kommer att praktisera våra lärdomar på våra elever.

Anna Nenzen har varit på en kurs som heter Physical Literacy. Det är en utbildning i rörelserikedom, för livslångt idrottande.  Hon blev väldigt inspirerad och vi kommer säkerligen att få veta/lära oss mer om detta.

Under våren har jag även hunnit med en resa till Thailand. Soligt, varmt och alldeles underbart, men jag såg inte en enda häst. Det var väldigt skönt att komma hem och få klia mina lurviga hästar, som börjat lossa vinterpäls.

Även ridskolehästarna löser päls och kan vara lite extra kittliga.

Borsta noga och nu när det dessutom börjar vara lerigt ute i hagarna är det ännu viktigare, så att de inte får skav. Vi vill även att ni putsar av utrustningen, efter ert ridpass, så att den tas om hand på bästa sätt.

Vi har bestämt att intäkten från New Body försäljningen, ska gå till ny utrustning, samt uppfräschning av hinder. Det börjar ju vara på sluttampen med försäljningen, så gör gärna ett extra ryck nu, så att vi får in mycket pengar till detta. Vill du handla genom mig/URF, använd denna länk.

Försäljningen pågår till den 27/4!

https://www.newbody.se/s/YYDNC-ENWCPIC

Ja, det är lite av vad som hänt och kommer att hända. Vi ses i stallet !

//Camilla Granberg

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3