Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20180910"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20180910


Hej på er!

 

Jag hoppas att ni alla haft en skön sommar. Jag har kommit igång, efter semestern och det är väldigt roligt att vara tillbaka i jobbet.

 

Det har varit skönt med all sol och värme, men det ställer verkligen till det, för oss med djur, när höskörden blir så dålig. Vi jobbar med att få ihop det foder vi kommer att behöva, men det blir betydligt dyrare med framförallt torrhö i år.

Vi har bra leverantörer sedan tidigare, men alla bönder har fått betydligt mindre skördar, så det kommer att bli ett tufft år.
Föreningen har det rätt tungt ekonomiskt och det blir ju inte lättare, när det blir ökade utgifter, pga detta.

Jag tror att många ridskolor/hästanläggningar har det jobbigt just nu. Vi har skickat en lägesrapport till kommunen och vi hoppas på att de kan stötta ridskolorna i kommunen lite extra.

Eftersom vi är en ideellförening är det viktigt att vi medlemmar hjälps åt i stort och smått.
Försäljning av varor (tex. New Body, plastpåsar eller RC) är ett bra sätt att dra in pengar till föreningen, men det krävs att vi alla ställer upp och försöker sälja så mycket som möjligt.

New Body försäljningen resulterade i flera nya sadlar till ridskolan, samt att vi köpt in färg och påbörjat arbetet med att måla tränings och ridskolebommarna.

Har DU något tips, på olika sätt att dra in pengar, spara pengar eller förslag på nya sponsorer, kontakta gärna mig, via mail camilla.granberg@hippologum.se

 

Under hösten kommer vi att sälja Ullmax, varor från Delikatesskungen (ost, olivolja, salami och choklad) samt plastpåsar.

 

För att underlätta för oss vore det toppen om du gick in via denna länk och kryssar i, vad just du vill sälja https://goo.gl/forms/gICAj6v9uPoSZHn53 Du får sedan ett mail, av säljansvarige för respektive vara.

 

Maria Isaksson håller i plastpåsförsäljningen. Hennes mailadress är mariaisaksson61@gmail.com Passa på att köpa plastpåsar, till bär, svamp, kött eller annat, nu i höst J

 

Pernilla Unneby, kommer att hålla i försäljningar av Ullmax. Hennes mailadress är pernilla@tavelsjo.se
Vi kommer att köra igång med Ullmax försäljningen nu i september och Delikatesskungen kommer lite senare i höst.


Som vanligt kommer vi att ha en tävling där den medlem som säljer mest vinner en privatlektion med valfri ridlärare på ridskolan. Det kommer att utses en vinnare per försäljningsalternativ, det innebär att det finns chans att vinna totalt TRE privatlektioner!

Nu jobbar vi stenhårt för att få in så mycket extrapengar som möjligt till vår härliga förening, bidra till försäljningen genom att köpa själv, samt sälja till släkt, vänner och arbetskamrater. 

Att städa och hålla fint, runt omkring oss, hjälpa till på tävlingar, clinics, stå i cafeterian eller liknande, för att få det att flyta på bästa sätt, är väldigt viktigt för att öka trivsel och gemenskap. Jag hoppas och vill att alla medlemmar känner att den här anläggningen, med hästar, banor, ridhus, fordon och personal, är VÅR och att vi tar hand om den på bästa sätt.

Plocka undan, lägg tillbaka sakerna på rätt plats, mocka efter er häst, smörj utrustningen, efter ridning, sopa undan och gör lite extra fint. Det är ju så mycket trevligare när det är rent och snyggt runt omkring oss. Det blir även en säkrare miljö, får våra underbara hästar.

 

På hästfronten har det hänt lite saker, under sommarmånaderna.

 

I slutet av augusti köpt ridskolan en stor häst, som heter Calderwille Kaan, men kallas Wille. Han är väldigt snäll och trevlig på alla sätt, älskar uppmärksamhet och behöver bara komma upp i kondition, då han stått under några månader. Han är dressyrstammad och rör sig väldigt trevligt. En ny favorit på lektion kanske?


Diva har fått somna in. Hon galopperar nu i Trappalanda. Det är alltid jobbigt att ta avsked, men det är ännu jobbigare att se, när de har ont. Hennes skada läkte inte och nu slipper hon smärtan.

 

Siri har gjort sig illa i hagen. Vi vet inte riktigt vad som hänt, men hon har fått en infektion i en led, i höger bakben. Hon har boxvila. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra, men det är en ganska allvarlig skada.

 

Kontico, en av våra nya hästar fungerar inte i verksamheten. Han är till salu och vill någon köpa en känslig och trevlig dressyr/allroundhäst kan ni passa på nu. Vi funderar även på att sälja Lily, som är en väldigt sportig ponny, med bra hopp i sig. Hon är rätt pigg och vi behöver hästar, som är mer färdiga att gå in på lektion.

 

Vi har köpt en väldigt söt c-ponny, som heter Billy. Han är duktig både i körning och ridning, så han kommer att gå lektioner inom kort. Han är även ett väldigt bra tillskott till våra körlektioner, som vi har med Forslunda Gymnasiet.

 

I år har det blivit ett stort uppsving, men elever som väljer ridning/körning, från Forslunda. Det är hela 13 elever i årskurs 1.

Jättekul, att det är så många, som väljer den utbildningen och därmed rider och kör hos oss.

Vi har även inlett ett samarbete med Dragonskolan, där vi har elever som rider och tränar på sina egna hästar, samt att Prolympia skolan kommer att rida hos oss, två dagar i veckan, under hösten. Det är alltså full rulle, även på dagtid.

 

Vi håller även på att träna upp några av våra ridskolehästar, för att kunna använda dem vid anpassad ridning. Det tar tid att lära en häst att stå stilla vid rampen, eller vänja dem vid andra alternativ av uppsittning. Våra ridskolehästar är fantastiska. De gör verkligen ett otroligt jobb, varje dag <3  

 

Styrelsen och personalgruppen har hunnit med en träff, vid terminsstarten. Vi kommer att fortsätta jobba mot utsatta mål.

 

I samarbete med kommunen, har vi påbörjat ett projekt för expansion av hästhagar ute på Hippologum. Vi hoppas att vi inom några år, kan ha större ytor, för våra hästar.

 

Tävlingssäsongen är igång och det är dags att anmäla sig till det ideella arbetet, som man ska genomföra varje termin. Man kan vara banpersonal, stå i cafeterian, hjälpa till med städning och lite annat. Håll utkik, efter doodlelänkar, där du kan anmäla dig för tjänstgöring. Vi kommer att lägga ut dem både på facebook och skicka mail, hem till er medlemmar.

Redan nu, kan du anmäla dig till jobb i cafeterian, den 29-30/9.

 

Klicka på länken och boka in dig på önskat arbetspass.

Du skriver namnet, på eleven som rider hos oss. Målsman är ansvarig och ska göra jobbet, om eleven är under 15 år. Du kan läsa mer om våra abonnemangsregler på hemsidan, eller i stallet.

https://doodle.com/poll/an54iwqesdnnfy7g

 

Planerade tävlingar/clinics under hösten 2018 är:

 

29-30/9 Hoppning häst

 

7/10 Clinic med Therese Nilshagen – Årets händelse för dressyrintresserade i Norrland! Biljetter köper du på https://www.nortic.se/dagny/show/57981

 

20-21/10 Dressyr häst

 

3-4/11 Hoppning häst

 

10-11/11 Ponny hopp

 

Det är alltså många tillfällen, att anmäla sig till J

Cafeterian, som är en stor intäkt till föreningen håller även på att starta upp en arbetsgrupp, som styr upp den lite extra. Känner du att du vill vara delaktig, i en grupp med härliga engagerade människor, anmäl ditt intresse, till att hjälpa till med den. Vi söker personer som är med för att de tycker att det är roligt, vill engagera sig, vill arbeta i en härlig gemenskap och jobba/träffa en massa trevliga människor, på tävlingar och andra evenemang. Har du frågor, eller vill anmäla ditt intresse, maila mig camilla.granberg@hippologum.se

 

Förutom tävlingar och andra roligheter på helgerna, är det även organiserade träningar i flera olika discipliner. Gå in och kolla ridhusbokningarna, så ser du vilka aktiviteter som är på gång.

 

Söndag den 28 oktober, har vår huvudpartner Motorcentralen planerat in en familjedag, för sina anställda. Vi hoppas på att kunna bjuda dem på bla en spännande köruppvisning.

 

Sist men inte minst, vill jag gratulera Johanna Lindberg och hennes team, (Dusan Barci, linförare och hennes häst, Real Easy, samt Johannas engagerade föräldrar) som även i år, tog ett SM guld, för juniorer i Voltige. Det blev även ett silver i Nordiska Mästerskapen!  Hon har även hunnit med en femteplats i VM, som genomfördes i Kaposvar i Ungern. Helt fantastisk, att vi har en sådan elitidrottare i föreningen! Grattis!

 

Ja, det är lite av vad som hänt sedan sist. Vi ses i stallet!

 

//Camilla Granberg

 

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3