Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20181220"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20181220


 

Hej alla URFare,

Nu närmar vi oss slutet på 2018. Både vi och hästarna tycker att det är härligt att snön kommit. Allt blir så mycket ljusare och vi märker på ridskolehästarna att de blir glada och prilliga i det härliga vintervädret.

Det är mycket som hänt under året som gått.
Vi har tappat några av våra älskade ridskolehästar och vi har köpt in nya kompisar, som börjat komma in i verksamheten. Hästar vi sagt adjö till är: Siri, Czardas, Hälge, Diva och E-vitamin. Även Steve, vår svarta stallkatt, har fått somna in under året som gått. Det är sorgligt att säga hej då, men de slipper ha ont. Det är tyvärr baksidan med att ha djur.

Sålda hästar under året är: Kontico, Lily

Nya hästar in under 2018 är: Talco, Amigo, Wille, Bobby, Tuffan, Pilot och Cute. Alla sex är redan inne i verksamheten och fungerar bra. Vi kommer att behöva köpa in flera nya hästar 2019, så tipsa oss gärna om ni vet av någon fin häst/ponny, som ni tror skulle trivas hos oss.

Magic ska, efter många år som ridskolehäst bli pensionär och han åker nu i mellandagarna. Vi önskar honom många fina år i sin nya tillvaro <3

Vi har även en Julhälsning från några av våra gamla hästar. Både Cassiopeia och Lea är dräktiga och väntar föl till våren. Benjamin, Clicken, Camaro, och Flaxman lever bra pensionärsliv, hos sina respektive familjer. De skickar uppdateringar ibland. Det är så trevligt att hålla kontakten och få veta hur de mår.

Under 2018 har vi genomfört tävlingar med ponnyer och hästar i både hoppning och dressyr, från klubbtävlingar till Nationell nivå. URF är en av Norrlands största tävlingsarrangörer och har största antalet tävlingsekipage i distriktet. Våra tävlingar är populära och vi får mycket beröm, för arrangemangen på Hippologum. Det är roligt att URFs ekipage också gör så bra ifrån sig på tävlingar över hela Sverige. URF har ekipage på alla nivåer och bland de största idrottsliga prestationerna, under 2018 vill vi nämna två särskilda lite extra.

Vårt ponnylag i division 1, vann och är därmed kvalade till elitserien 2019 och Johanna Lindberg som deltog i Junior EM i voltige och tog en fin femteplats, samt tog guld i SM och silver i NM. Ett fantastiskt avslut, på juniortiden. Hon kommer att satsa vidare som senior, nästa år. Johannas framgångar är starkt bidragande till att Sverige kommer att få anordna VM i voltige år 2020.

Under teoriveckorna har vi haft allt från att prova på körning till käpphästtävling och sitsoptimeringskurs.

Vår vaktmästare Kurt har gått i pension och istället har Rasul, börjat jobba hos oss. Vi har fått extrahjälp på kontoret, genom Emma.
Kerstin Strömvall, Unni Jirlow och Jenny Johansson, slutade som ridinstruktörer. Vi har istället haft Frida Broman, Venla Persson, Linnea Dobbing och Yvonne Larsson. Vi hälsar alla nyanställda välkomna, till URF.

Vi har ett fortsatt gott samarbete med Forslunda och sedan i höstas även Dragonskolan. Forslundas elever har ökat till det dubbla (elever med hästinriktning)och det är väldigt roligt. Dragonskolans elever har vi haft sedan i höstas. De rider egna hästar, med inriktning på tävling.
Även Prolympia har varit här. De har köpt ridlektioner på ridskolans hästar/ponnyer. Det är roligt att våra fina lokaler nyttjas så mycket på dagtid.

Föreningens Partnergrupp jobbar aktivt med att hitta företag som vill stötta föreningen. Vi har under året fått flera nya supporteravtal, partneravtal och ett fortsatt samarbete med vår huvudpartner, Motorcentralen. Vi är väldigt glada för den hjälp supporters, partners och huvudsponsor, ger oss under året. Intäkterna för detta går bla till ungdomsverksamheten, tävlingar och för att hålla anläggningen i gott skick. TACK!

En annan arbetsgrupp är Tjäna pengar gruppen. Vi har haft höga mål under året, på föreningens medlemmar att med ideella krafter stärka föreningens ekonomi.  Vi har tillsammans under året sålt Restaurangchansen, New Body, Ullmax, Plastpåsar och varor från Delikatesskungen. Vi har dragit in 260000 Kronor till föreningen. Fantastiskt bra jobbat av oss alla.

Vi har haft små tävlingar, och de som sålt mest av respektive vara är:
Restaurangchansen: Charlotta Wendel
New Body: Lily Andersson
Ullmax: Ylva Fredriksson
Plastpåsar: Veronika Kristoffersson
Delikatesskungen: Kommer inom kort
Alla dessa har vunnit en ridlektion. Hör av er till mig, om ni inte redan tagit ut den så bokar vi in en lektion på egen eller ridskolans häst. Camilla.granberg@hippologum.se Vi kommer att ha pris, till bästa säljare, även nästa år. Restaurangchansen kommer att börja säljas i slutet av januari, så börja redan nu, ta upp beställningar, så att ni har chans att vinna.

Årets intäkter har vi lagt på hästinköp, ny utrustning till rs-hästarna, haft underhåll av gödselrännorna, från respektive stall (sönderrostade), samt uppfräschning av hinderparken.

Vi har använt oss av doodlelänkar, för det ideella arbetet i cafeterian, på tävlingsbanan och liknande. Det har gått otroligt bra och vi har haft god hjälp av alla ridskoleelever mfl. på tävlingarna. Cafeterian sköter vi sedan 2016, i egen regi. Katarina Nilsäter har gjort ett jättejobb, detta år och vi vill rikta ett stort tack till henne. Cafeterian vid tävling är en viktig inkomstkälla för vår förening eftersom vi driver den i egen regi, är det en utmaning att hålla den bemannad och följa alla regler och lagar, vad gäller försäljning av mat och fika. Ca 100 000 kronor är vinsten på cafeterian i år.

Det har varit både roliga och tuffa stunder, under året. När man har en så stor verksamhet som vi har, är det mycket som händer på ett år. Mycket kan man förutse, men ibland händer det oförutsedda saker. Det är det som gör att det är så roligt att jobba i en förening. Vi hjälps åt, i både med och motgångar.

Alla uppstallningsplatser för medlemsuppstallade, har varit belagda hela året. Det är många nyinflyttade och vi hälsar dem varmt välkomna till oss. Det är roligt att Hippologum är en så attraktiv anläggning. Att vi inte kan hyra ut fler boxplatser beror på att vi inte har fler hagar.

Ni medlemsuppstallade är otroligt viktiga för trivsel, vid anordnandet av träningar/tävlingar och andra aktiviteter. Ni är en stor inspiration för de som vill skaffa egen häst i framtiden, eller vill hjälpa till lite extra, som ex. hästskötare eller medryttare.

URFUS har under året gjort många olika aktiviteter. Det har varit övernattningar, ponnyridning och mycket annat. Höjdpunkten på året är Julshowen, som gick av stapeln den 9/12. Den var helt otrolig. Väldigt uppskattad av både barn och vuxna. Bra jobbat! Vilken tur, att Påskharen blev snäll ;)

Under jullovet har vi en del kurser och uthyrning på stall. Ridskolan börjar igen 3/1-2019

Så här i slutet på året vill vi önska alla våra medlemmar och personal, en God Jul och ett riktigt Gott Nytt hästår.


Camilla Granberg verksamhetschef och Åsa Hagner ordförande


Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3