Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20190702"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20190702


Sommarbrev

Hej på er,

Terminen är nu slut och hästarna har åkt till betet. De har det riktigt skönt uppe i Ersforsen. Vi kollar till dem varje dag och alla i flocken verkar nöjda.

Jag tycker att det är viktigt att hästarna får sin återhämtning under sommaren. De brukar vara rätt nöjda när de kommer tillbaka till Hippologum efter sin sommarvila. Då är det skönt att bli ompysslad och riden igen.

Under våren har vi köpt en del nya hästar och ponnyer. Casigo, stor häst som tävlat höga klasser i hoppning. Blackie, en snäll och välutbildad D-ponny. Rex, ett litet halvblod som är snäll och bra på det mesta. Lilla Buu, en B-ponny som har provat massor av olika tävlingsgrenar och nu senast Portofino, en valack, stor häst som ska vara trevlig i både hoppning och dressyr. (Han byttes mot Fay, som inte passade i vår verksamhet) Portofino kommer vi att rida själva under sommaren, så att han ska vara i form inför terminsstarten. Linnea Dobbing och Olivia Lindberg Vegh kommer att jobba under sommaren, när vi andra har semester.

I vår har det hänt mycket roligt. Umeå Icelandichorsemeeting anordnades på vår fina anläggning. En otroligt bra clinic med Douglas Lindelöw och Jens Fredricsson genomfördes i samarbete med Agria. Tävlingssektionen har anordnat tävlingar för ponny och häst i både hoppning och dressyr upp till Nationell nivå. Vi har haft ridskoletävlingar, teoriveckor och allt möjligt annat. Hästar är verkligen en viktig fritidssysselsättning för många människor. Häst är bäst <3

Under våren har vi dragit in ca 118000:- på försäljning av Restaurangchansen, New Body och Tvättmästaren! Fantastiskt bra jobbar av alla er medlemmar. Det betyder otroligt mycket för föreningen att vi kan dra in extrapengar. Pengarna har gått till inköp av hästar, foder, uppfräschning/målning av hindermaterial och vår nya cafeteriavagn.

Under höstterminen kommer vi att sälja Ullmax, plastpåsar (som finns kvar sedan tidigare) och varor från Delikatesskungen.

Jag kommer att läsa mailen sporadiskt under min semester och vi har ingen på kontoret under v. 28-29.

Vecka 30 kommer vi att hämta hem hästarna. Då är det skötarvecka och hästarna blir skodda och börjar ridas igång.

Vecka 31 är det ridläger. En rolig vecka där det är full rulle hela dagarna. Vi har fortfarande några platser kvar på barn/ungdomslägret, om du vill vara med, samt för rutinerade ryttare på hästlägret. Då anmäler du dig via mail till mig. Camilla.granberg@hippologum.se

Lördagen den 3 augusti drar Stora Nolia igång. Vi kommer att ha en monter på plats, med ponnyridning, information och annat. Vi behöver er medlemmars hjälp, för att stå i montern. Vill du hjälpa till anmäler du dig i denna doodlelänk: https://doodle.com/poll/3e8w8tgqdwxthw3h?fbclid=IwAR1RNCzT8s3sZxBTo7Y5w8R16U7Vux-7JPzAhXzdkToBymyhErreqURt-14

Vi hade ett informationsmöte om detta i måndags. Tack till er som kom, för trevligt sällskap och goda idéer J Hur allt går till kan du läsa här:

Detta görs i förväg:

 • Köra dit och ställa upp cafeteriavagnen
 • Bygga hage till ridskoleponnyerna
 • Köra dit hinder, både de små som används i stallhörnan samt URF hindret.
 • Köra dit trähästen
 • Sätta upp tipsrunda

Detta gör vi på plats:

 • Berättar om URF – Dela ut Broschyrer
 • Tipsrunda runt vår monter (Cafeteriavagnen samt partytält) Dragning varje dag 16.00 Första pris varje dag är en URF tröja eller mössa. Vi kommer även att dra en vinnare av en privatlektion, den sista dagen.
 • Hinder för barnen att hoppa över samt käpphästar att låna.
 • Ponnyridning 12.00-15.00 varje dag i URFUS regi.
 • Berätta om vår förening
 • Ställa fram och plocka undan i början och slutet av dagen.

Detta gör vi när Nolia slutar 11/8.

 • Plocka ihop och köra hem hindermaterial, trähäst, cafeteriavagn mm
 • Plocka ner hage och städa undan på platsen.
 • Se till att allt hamnar på rätt ställe, när vi är klara.

Klädsel mm

 • T-shirt finns att låna. Måste lämnas tillbaka efter avslutat arbetspass.
 • Vi bjuder på fika under veckan

Så här kommer man in/ut.

 • Ansvariga låser upp grinden vid minigolfbanan och kan köra in/ut med transport/hästar där. Vi brukar samarbeta med Forslunda Gymnasiet, som står i montern bredvid oss.
 • Föreningen får ett antal passerkort- går att skicka ut genom staketet, så att man lätt tar sig in på området. Telefonnummer till ansvariga finns varje dag. Läggs ut på fb och hemsidan.
 • Viktigt att man kommer ihåg att lämna tillbaka passerkortet efter avslutat arbetspass.

Vi har annonserat ut en ridlärartjänst på 70%. Då Linnea Dobbing slutar pga flytt och Yvonne Larsson pga egen verksamhet är det en del som måste lösas inför hösten. Så fort vi har allting klart meddelar vi er ridelever om vilken ridlärare ni får. Tack till Linnea och Yvonne som gjort ett väldigt bra jobb.

Under hösten kommer du att ha möjlighet att göra dina ideella timma på olika tävlingar, samt under Julshowen. Inplanerade tävlingar/aktiviteter under höstterminen är:

V.39 och V.44 Hopptävling för stor häst
V. 42 Dressyrtävling stor häst
V. 45 Hopptävling ponny
V. 49 Julshow

I höst kommer URF även att anordna Öppet Hus. Hippologum firar 20 år som anläggning och det vill vi naturligtvis fira. Datum för Öppet Hus är inte spikat ännu, men vi går ut med det så snart det är bokat. Vi har även påbörjat planeringen av en medlemsfest, fredag den 18/10.

Hippologum är efter 20 år fortfarande en väldigt modern och funktionell anläggning.
Vi håller i dagarna på att förhandla med kommunen om ett nytt hyresavtal, då det gamla sträcker sig till 20190930.

Vi har hyrt ut vår anläggning till Stöcke Ponnyförening under helgen vecka 27. De kommer att anordna Jubileumstävlingar med fina priser i dagarna tre. Vill du få lite hästlukt och se på duktiga hoppekipage är du varmt välkommen hit, för att heja på alla duktiga hästar och ryttare. Stöcke Ponnyförening firar 40-år! Stort Grattis, från oss på URF.

Hoppas att ni alla får njuta av en fantastisk sommar! Ha det gott :D

Med Vänlig Hälsning Camilla Granberg Verksamhetschef

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3