Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "20191220 Julbrev"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

20191220 Julbrev


Hej alla URFare,

Återigen har ett år gått. 2019 har varit ett händelserikt år för vår förening.

Ridskolan har haft väldigt bra beläggning och vår duktiga personal har tagit hand om hästar och anläggning på bästa sätt.

Vi har köpt in flera nya hästar och ponnyer under 2019. Sist in är en d-ponny som heter Securitas Carrie då Securitas har gått in och sponsrat med en del av köpesumman. Vi är stolta och glada över detta och Securitas Carrie kommer även att få täcken och schabrak av företaget.

Hästar vi köpt in under året är: Casigo, Blackie, Rex, Lilla Buu, Doris, Blaze och Totte. Några av dem är fortfarande under inskolning men vi är väldigt nöjda med dem allihop. Alla våra nya hästar är populära hos ridskoleeleverna och det är roligt att vi fått tag på så härliga hästar. Förutom att köpa "färdiga" hästar så kommer instruktörerna att utbilda en ung storhäst, Elencio 4 år, som förhoppningsvis kommer att kunna slussas in i verksamheten så småningom.

Hästar som fått somna in eller blivit sålda under året är: Chelsea, Fia, Putte, Symphonie, Spot, Samay, Wille och Sessan. Vi är så tacksamma över åren vi haft med dessa fina hästar/ponnyer. Våra ridskolehästar gör ett fantastiskt jobb och det är ledsamt att ta adjö av en fin vän. Dock ser vi med spänning fram emot att få se om Samay blir dräktig nästa sommar och vi hoppas att hon får ett gulligt prickigt föl året därpå.

Vi har fått ett nytt hyresavtal med Umeå Kommun, då det gamla löpte ut under hösten. Vi har suttit i möten och blött och stött och till slut kommit överens om ett avtal som sträcker sig över 10 år. I och med det nya avtalet hoppas vi att det blir lättare att planera för vår verksamhet.

Under hösten har vi firat 20-års Jubileum på Hippologum med både Jubileumstävlingar, Öppet Hus och en medlemsfest. Vi vill tacka alla sponsorer som sponsrat med täcken och andra hederspriser under våra tävlingar!

Föreningens Partnergrupp jobbar aktivt med att hitta företag som vill stötta föreningen. Vi har under året fått flera nya supporteravtal, partneravtal och ett fortsatt samarbete med vår huvudpartner, Motorcentralen. Vi är väldigt glada för den hjälp supporters, partners och huvudsponsor, ger oss under året. Intäkterna för detta går bla till ungdomsverksamheten, tävlingar och för att hålla anläggningen i gott skick. TACK! Er stöttning av föreningen är otroligt betydelsefull.

Det ideella arbetet med varuförsäljning är viktigt för att vi ska få föreningen att gå runt. Tjäna pengar gruppen har hållit i detta och vi medlemmar har under året tillsammans, genom varuförsäljningen dragit in ca 200 000 kronor!
BRA JOBBAT!

Även cafeterian och varuautomaterna är en stor intäkt till föreningen. Ca 200 000:- har vi tjänat in, för att vi i egen regi har den öppen under tävlingar och andra evenemang. Katarina Nilsäter har varit drivande och hållit i trådarna under hela året. Stort tack Katta, för ditt driv och engagemang. Och tack till alla medlemmar som bidragit med bakverk och dagsverk i cafeterian.

Längre ner i brevet hittar ni datum för tävlingar och arrangemang under våren. Vi kommer som tidigare att skicka ut doodlelänkar någon vecka innan där ni kan anmäla er för caféjobb eller andra funktionärsuppgifter.

Boka redan nu in passande datum i er almanacka. Vi kommer som tidigare även att skicka ut länkar för bakning. Det har serverats väldigt goda bakverk i cafeterian under året som gått.

Pengar som vi tjänat in till föreningen har gått till inköp av nya hästar, underhåll av anläggningen, inköp av cafeteriavagn, nytt hindermaterial och att täcka ökade foderkostnader.


2020 års planerade aktiviteter

4 januari Ridskolestart

18-19 januari Hopptävling ponny

27 januari Clinic med RS Strömsholm

8 februari Ridprov ridledarkurs

15-16 februari Hopptävling ponny

23 februari Årsmöte

27 februari Temakväll föreläsning i cafeterian - Hästen och betet

29/2-1 mars Hopptävling häst

3 mars Lingondressyr

6 mars Blåbärshoppning

14-15 mars Dressyrtävling häst

27-29 mars Hopptävling häst

24-26 april Umeå Icelandichorsemeeting

9 maj Björnbärshoppning

23-24 maj Hopptävling häst

14 juni Ridskolan slutar

10-12 juli Hopptävling ponny


Under 2019 har vi genomfört ett stort antal tävlingar på Hippologum. Vi får mycket beröm för välordnade tävlingar, trevliga funktionärer och god mat.
Vi har även hyrt ut anläggningen till andra klubbar, så att de har kunnat anordna tävlingar på vår fina anläggning.
URF ekipagen har visat framfötterna på många tävlingar. Johanna Lindberg vann som förstaårssenior SM i voltige. Till sin hjälp hade hon linföraren Dusan Barci och hästen Real Easy. URFs division 1 lag i hästhoppning kom tvåa i serien och tar därmed klivet upp i Elitserien nästa år!
Elitserielaget i ponnyhoppning gjorde bra resultat och kom på en hedrande tredjeplats i Norra gruppen.
Ponnylaget i dressyr vann Västerbottens ponnycup. Även ridskoleekipage har varit iväg på tävling. Vanligen har RS ryttarna endast kunnat vara med då tävlingarna ges på hemmaplan, men denna säsong har de också fått låna med sig hästarna för att åka på tävling i grannkommunerna.

Alla uppstallningsplatser för medlemsuppstallade, har varit fullbelagda hela året. Det är roligt att Hippologum är en så attraktiv anläggning för er med egna hästar. Att vi inte kan hyra ut fler boxplatser beror på att vi inte har fler hagar.

Ni medlemsuppstallade är otroligt viktiga för trivsel, gemenskap, vid anordnandet av träningar/tävlingar och andra aktiviteter. Ni är en stor inspiration för de som vill skaffa egen häst i framtiden, eller vill hjälpa till lite extra, som ex. hästskötare eller medryttare.

Vår eminenta ungdomssektion, URFUS, har varit aktiva under året. Förutom engagemang med ponnyridning under NOLIA veckan har det arrangerats Spökkväll med massor av deltagare. Mini-urfusarna har hållit i höstens ponnyridning med bistånd av URFs egna fritidsledare Anna N. Den nyss avhålla Julshowen med två fullsatta föreställningar, planeras och styrs upp av URFUS. Ett härligt reportage blev det i lokalpressen efteråt Kul!

Med detta brev vill vi tacka för året som gått och önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Vi ses i stallet :D


Camilla Granberg verksamhetschef och Åsa Hagner Ordförande på Umeå Ryttarförening

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3