Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ny sida"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ny sida


20171007

 

Hej igen!

Dags för lite information om allt som händer på vår fina anläggning.

Jag och Åsa, vår ordförande har varit på möte med Fastighet, på kommunen. Det blev ett bra möte, där även Stig, som är ansvarig för jordbruksbiten från Forslunda deltog. Bla. togs det upp att vi ska bygga en ny gödselplatta, för gödsel från ridbanor och hagar, på vår anläggning, samt dika och förbättra avrinning. Mer info om detta, kommer då arbetet ska påbörjas. De kommer att besöka oss, från fastighet, under nästa vecka då vi fått en ny kontaktperson där.

 

Jag vill påminna alla våra medlemsuppstallade, om att det inte är tillåtet att parkera intill stallarna. Läste om en riktig skräckupplevelse, en bil som börjat brinna intill ett stall i Skillingaryd, under veckan och stallet blev totalförstört. Alla hästar och människor klarade sig, men det är otroligt läskigt.

Vi har ju en fin parkering och det är endast tillåtet att parkera intill stallarna för av och pålastning.

 

Under helgen som gick, hade vi våra Nationella hopptävlingar här på Hippo. URF ekipagen tog hem segrar genom Anneli Persson (instruktör här på Hippo) Karin Conradzon och Emelie Stenman. Stort grattis till dessa tre duktiga ryttare! URF ryttarna plockade även hem en massa placeringar, i de olika klasserna. Tävlingarna flöt på bra, men det är mycket jobb för att dra runt dessa roliga arrangemang. Alla funktionärer, som jobbat i helgen, ska ha en stor applåd, för allt ert engagemang. Tjihoo vad ni är bra!

 

På söndag, den 8/10 kommer Motorcentralen hit, på en familjedag. Johanna, ska ha en voltiguppvisning, tillsammans med Dusan och sin häst Real Easy. Därefter kommer det att vara ponny och prova på ridning. Motorcentralen är vår Huvudsponsor och det är roligt att deras personal får komma och se och uppleva det fina, med hästar och ridning. Vi hälsar dem varmt välkomna. Britta Unneby, som är vice ordförande i föreningen håller i tyglarna, för detta.

 

Jag ska åka iväg på Ridledarutbildarkurs i helgen. Vi har utbildning söndag-måndag, på vackra Strömsholm. Det är alltid lika roligt, att få åka dit. Jag är tillbaka på Hippo, på tisdag.

 

Vi har som ni säkert sett köpt in lite nya hästar. Fia, ett nioårigt halvblod, som är välutbildad i både hoppning och dressyr. Hon älskar uppmärksamhet och vill gärna bli ompysslad i boxen. Hon hoppar banor på 1.20 nivå och är utbildad MSV dressyr. Vi tror att hon blir ett riktigt fin tillskott i gänget. Den andra nya hästen är Goldie. Hon är ett åttaårigt d-ponny sto. Väldigt söt och snäll, även hon., men lite mer reserverad. Hon är väldigt lugn och trygg i ridningen. Hoppar trevligt och har lätt för takt och form. Vi håller tummarna för att de ska trivas hos oss. Vi har även en 14 årig valack på gång. Han är tidigare tävlad upp till 1.35, men hoppar lite lägre nu. Han tävlar även upp till MSV i dressyr, så han är välutbildad. Vi hoppas kunna hämta honom nästa vecka.

 

Från och med den 7/11, kommer jag att ta över Elisabeth Anderssons träningsgrupp på tisdagar. Elisabeth kommer att jobba som polisaspirant i Härnösand och har inte möjlighet att ha kvar gruppen. Jag kommer även att ta över Camilla Wännströms träningsgrupper på tisdagar, nästa termin. Anmälningslistor till dessa grupper, inför nästa termin kommer upp i slutet av november. Det finns fortfarande lediga platser i ponnygruppen. Det är för dig med egen ponny och tiden är 18.15-19.15 på tisdagar. Vill ni vara med, skickar ni in en anmälan till camilla.granberg@hippologum.se

 

Ni har väl sett att Johanna Lassnack kommer till Umeå? Ni kan läsa mer om det, på URFs FB sida.

 

Vi har haft en ”halv” teorivecka. På den hann vi med både hur man bygger bana, vad dressyrdomaren tänker på i dressyrbedömningen och frågesport med ryktrally. Det var roligt att så många var med, på de olika aktiviteterna. Har ni förslag på vad ni vill göra på teoriveckorna, får ni gärna maila förslag till mig. Nästa ”halva” av teoriveckan är 13-15/11.

 

Pernillas Träning, Hälsa och Energi kommer hit på lördag och har uppföljning, med deltagarna sedan förra träffen. De kommer att hålla till i butikslokalen under hela lördagen. Jag gissar att de som är med kommer att ha en hiskelig träningsvärk på söndag.

Ni har väl sett att Anna Nenzen har fysträning på Forslunda på måndagar? Hör av er till henne om ni vill vara med. Det är väldigt roligt att träna tillsammans och blir vi starkare i kroppen och får bättre kroppsuppfattning, har vi möjlighet att utvecklas som ryttare J

 

Den 21-22/10 har vi dressyrtävlingar på anläggningen. Vill du hjälpa till som funktionär, ta kontakt med Elisabeth Hjalmarsson, som är tävlingsledare. elisabeth.hjalmarsson@gmail.com Vi behöver även hembakat till cafeterian. Hembakta kakor säljer väldigt bra och är ett fint tillskott till kassan i vår förening.

 

Helgen före, den 13-15/10 anordnas en clinic i Timrå. Det är Marc André Wéry, som ordnar den. Du kan läsa mer om evenemanget och köpa biljetter här. http://www.onedreamclinics.com/wmenu.php

Roligt att så skickliga ryttare och tränare, kommer till Norrland, för att vi ska få förkovra oss i dressyrens ädla konst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3