Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Tillbaka efter semestern"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Tillbaka efter semestern


Hej, jag hoppas att ni alla haft en skön sommar. Själv har jag haft det toppen, med en mysig Europaresa i husbil och sedan mycket hästtid, efter att jag kommit hem.

Det är länge sedan jag skrev, så det har hänt rätt mycket. Jag vet att många av er följde Cobras resa och han hälsar att allt går finfint med honom, men att han fortfarande tar emot morötter och klappar.
Han rids för fullt och har inte haft några problem med magen, efter sin operation.
Under sommaren har vi sålt Baloo, som blivit pensionär, hemma hos Johanna Randin, Zephyr som åkte till en tjej i Ö-vik och Atty, som hamnade i Boden. Frodo har fått somna in, då det visade sig att han hade pålagringar i båda framkotorna. Det har alltså hänt en hel del på hästfronten på ridskolan, så nu söker vi D-ponnys. Känner du till någon lämplig ponny, så får du gärna kontakta mig.

Hästarna har varit på sommarbete i Ersforsen, där de verkar ha haft det toppen. Trevliga grannar, som uppskattat utsikten, över hästhagen. Det blev lite bete mot slutet, så ett gäng hästar bestämde sig, för att kolla om gräset var grönare på andra sidan stängslet (vilket det var…) Sara, Anna och Fredrik gjorde en insats och fångade in rymlingarna, som hamnade i VK. Vi bestämde oss då för att försöka köra hem alla hästar, dagen efter och vi fick ett otroligt gensvar hos er medlemmar. På bara någon timme hade vi åtta transporter i rullning och det gick väldigt snabbt och lätt, att få hem alla 40 hästar. Hästarna var dessutom lätta att fånga och lasta. Än en gång ett stort TACK, till alla som hjälpte till. Det är väldigt roligt att jobba i en förening, där så många ställer upp.

Kakförsäljningen som Johanna Berg hållit i är avslutad. Vi fick in ca 6000:- , med bara 18 försäljare. Bra jobbat! Vinnare av privatlektionen blev Camilla Ljung. Grattis Camilla! Hör av dig till mig, så bokar vi in en tid.

Plastpåsarna har kommit och finns att hämta på kontoret, för er som hann köpa innan sommaren. Ni andra är välkomna in, för att handla påsar. Vi kommer att sälja i stallpass, nu i början av terminen och vi säljer även på Nolia. Påsarna kostar 65:-/förpackning. Passa på att köpa påsar och hjälp oss finansiera Crossroad Caliber.

Vi har ett spännande samarbete på gång med Forslunda. Mer information om det, kommer inom kort.

Jag antar att ni är nyfikna på vilka som ska jobba som ridinstruktörer hos oss i höst? Jag är jätteglad över att kunna berätta att Anneli Persson och Sandra Forsgren kommer att börja arbeta hos oss. Anneli har under flera år jobbat på SURF men har nu fått en heltidstjänst på Umeå Ryttarförening. Vi hälsar henne varmt välkommen och det ska bli så roligt att jobba med henne. Sandra, som jobbade hos oss några månader i vintras, har fått ett vikariat på 75% och jag vet att hennes ”gamla” elever är väldigt glada över att hon är tillbaka. (Så även vi i personalen) Johanna Dahlbäck kommer att vara tjänstledig 60% och jobbar bara måndagar och fredagar från och med v. 33. Ett instruktörsschema kommer ut på hemsidan inom kort.

Miguel har valt att avsluta sin tjänst hos oss och vi önskar honom lycka till, med det han vill göra i framtiden. Det har varit roligt att jobba med dig och URF tackar för dessa år.

Vi har spännande saker på gång i höst. Pernilla Larsson, som är personlig tränare, kommer att komma hit och ha en föreläsning, troligtvis helgen v. 37. Mer info kommer inom kort, men här kan du läsa lite kort, om vad hon erbjuder.

Två helger i ryttarens egna fysiska utvecklings tecken! Första helgen föreläsning om hur ryttare ska tänka kring träning och kost i träningsperiod och under tävlingsperiod. Vad behöver tränas utöver ridningen? Vad är ett perfekt upplägg kring kosten för att prestera så bra som möjligt?
Dag 2 erbjuds första möte inkl. analyser. Var är du i dagsläget träningsmässigt? Var vill du nå? Hur tar du dig dit? Vad har du för svagheter och styrkor och hur tränar du upp svagheterna till styrkor?

Helg nr 2 kör vi pt pass utefter de möten och analyser som gjorts under den första helgen. Du får ett utformat styrkeprogram efter dina förutsättningar och mål och personlig träning under en timme där alla övningar körs igenom. Pris första möte, analys och pt pass. 800kr.

Vi håller även på att boka in Lena Gunnarsson, som är sitsoptimerings proffs. Hon kommer förhoppningsvis upp under en av höstens teoriveckor. (Vi har delat upp den i två omgångar, där den första är tor-sön v. 39 och den andra mån-ons v. 46.) Ridskolans lektioner ska ha temat sits, denna termin, så ni som rider på lektion kommer att få jobba hårt ;)

Ridskolan börjar ju som ni säkert fått mail om, nu på måndag. Vi hälsar alla ridsugna välkomna tillbaka. Före ridskolestarten har vi haft ridläger, för både vuxna och barn, som var väldigt trevliga, samt dressyr och markarbeteskurser. Vi har även haft uthyrning på stall, som varit väldigt populärt.
Hästarna ser fina ut efter sommaren och verkar nöjda med att vara tillbaka i arbetet och bli ordentligt ompysslade.

Nolia pågår för fullt och URFUS och andra medlemmar som jobbar ideellt har fullt upp. Vi har ponnyridning hela dagarna, samt att folk som kommer förbi blir informerade om Umeå Ryttarförening och även har möjlighet att ställa sig på kö för att börja rida. Vi har även en frågesport, där de får svara på frågor om URF och hästar. Man har då chansen att vinna en URF mössa. Alla som ställer upp och jobbar med ponnyridningen och i montern gör ett jättejobb och jag vill passa på att tacka alla, för ert engagemang.

Vi har fått en VM Bronsmedaljör i föreningen! Det är duktiga Johanna Lindberg, som varit i Österrike  och tävlat, med sitt team och sin häst Real Easy. Det var otroligt spännande att följa hennes framfart där nere och hon slutade alltså på en helt fantastisk bronsplats. Det är första gången någonsin, som en svenska tar medalj i VM, för Sverige. Stort GRATTIS till Johanna och Dusan Barci, som är tränare och linförare. Johanna kommer att besöka vår monter på Nolia, bli firad av oss i föreningen och berätta om sin resa, på lördag den 12/8, 13.00-15.00. Kom förbi och gratulera henne och lyssna på hennes berättelse. Jag hoppas att hon tar med sin medalj och visar upp den, vad säger du Johanna? :D

Jag har haft möte med Anna och Mia, som ansvarat för cafeterian det senaste året. De gör ett enormt jobb för vår förening, men vi behöver fler personer, som kan ställa upp, när vi har tävlingar, clinics mm. Vi drar in mycket pengar till föreningen, vid dessa tillfällen, så det är viktigt att vi får det att fungera på ett bra sätt och att de som styr upp och planerar inte behöver göra allt arbete. Det är ju väldigt trevligt att jobba tillsammans och sälja fika, mat mm under evenemang, så vi hoppas att vi kommer att få fler frivilliga till denna grupp. Är du intresserad av att hjälpa till, kan du redan nu maila mig :D

Nästan alla i personalen är tillbaka, efter semester. De sista börjar på måndag och då påbörjar vi en ny rolig termin, på Umeå Ryttarförening.

Vi ses!

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3