Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Rapport igen :D"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Rapport igen :D


Här kommer senaste nytt igen!

Det känns som om våren står för dörren. Skönt att det börjar bli lite varmare ute. När det är jämnare och varmare väder kommer hästarna till att få börja sova ute. Det är ju skönt för dem att kunna röra sig lite mer och leka med kompisarna i hagen. Förhoppningsvis kan vi börja med det redan nästa vecka. I så fall hjälper stallpass er ut med hästarna och instruktören hjälper till, när sista gruppen ridit. Fråga din instruktör, om du är osäker.

På tisdag till veckan har vi den årliga städdagen. Det sitter uppe anmälningslistor, både på ridskolesidan och medlemsuppstallades sida, där ni kan skriva upp er. Jag och Miguel kommer att finnas på plats och fördela arbetet. Samling 17.30  utanför garaget. Ta med krattor, hackor, fönsterskrapor, gärna en kärcher fönsterputsmaskin om ni har. Bra om ni tar med egna hinkar, trasor och annat. Vi har ju rätt mycket utrustning på plats, men blir vi många kommer det inte att räcka till alla. Vi kommer att dela in oss i grupper och jobba till ca 19.30. Då samlas vi vid grillstugan och grillar korv och surrar bort en stund. Jag hoppas på fint väder och trevligt sällskap. Är vi många kommer det att bli mycket gjort. Alla medlemmar är välkomna, vare sig du är ridelev, förälder, tävlingsryttare eller medlemsuppstallad.

Vi har köpt Bambi. Hon är ett femårigt sto, welshkorsning. Hon är fux, med vita prickar här och där. Jag tycker att hon är otroligt söt och snäll. Hon går lättare pass och utbildas sedan av personalen. Hon står i spilta i ponnystallet och vi har satt upp ett skynke bakom henne, så att hon får stå i lugn och ro, när hon inte går lektioner.
Sessan har gått ett par lektioner. Hon tycker att det är väldigt spännande, men kommer nog att komma in i verksamheten snabbt. Hon är också väldigt snäll och mysig. Mr Cool behöver träna upp sig lite till, men han kommer nog också att får prova på att gå lektion inom kort. Putte var så smal när han kom, så han har fått lite extra vila. Emma Ö har börjat rida honom och även han är snäll, men behöver utbildas lite till.

Som ni säkert märkt har vi svårt att få ihop hästlistorna vissa dagar. Nu är de flesta hästarna på väg in på lektion igen, men vissa ridlektioner kan vi behöva sätta in sitsträning, för att få ihop hästlistan. Vi kommer att växla mellan grupperna med detta. Jag tycker att sitsträning är ett jättebra sätt, att få extra många tips, på vad man behöver träna på som ryttare.

Den 26-28/5 är det dags för hopptävling igen. Det är lokal/regional tävling för stora hästar. Vi har än en gång utlyst en baktävling, med en privatlektion i förstapris. Vill ni baka och ha chans att vinna den, lämnar ni in era bakverk måndag-onsdag v. 21 i cafeterian, mellan 18.00-20.00, så stoppar någon av oss i personalen undan det. Kom ihåg att skriva upp namn och vad ni bakat, på listan som ligger i cafeterian.Vi säljer väldigt bra, när vi har hembakat i cafeterian. Vi kommer att ha den utomhus denna tävling.

Vi i personalen hade en Första Hjälpenkurs, för duktiga Helena Eriksson i torsdags. Vi tränade på Hjärt-lung räddning, första hjälpen och jobbade med olika fall. Det var roligt och lärorikt.

Under ett par veckor har Forslundas ettor varit här på praktik. De har hjälpt till med mockning, spåning och utfodring/hästskötsel. Det är så trevligt när vi har praktikanter här på plats. Forslunda har många aktiviteter på gång, som du kan läsa om på anslag i stallet eller deras hemsida. Bla är det betessläpp, imorgon lördag. Busiga kossor är så söta.

Förra söndagen var det ridskoletävling i hoppning. Det reds många fina rundor, enligt Anna, som var ansvarig. Det bådar gott inför framtiden. Vi har verkligen fina hästar och ponnyer på den här anläggningen.

Förra veckan fick jag träffa Anna, från Motorcentralen. Motorcentralen är Huvudpartner med Umeå Ryttarförening. Vi gick runt och kollade lite på anläggningen. Det var väldigt trevligt att träffas och vi ser fram emot ett bra samarbete.
I föreningen har vi en partnergrupp, som jobbar för att hitta nya sponsorer till URF. De gör ett väldigt bra arbete och känner ni till ett företag, eller äger ett själva, som vill vara med och sponsra en av Umeås största fritidsgårdar/föreningar, för barn och ungdomar, kan ni kontakta mig, på mail. Camilla.granberg@hippologum.se

Det är många av våra elever som inte betalat sina ridavgifter för terminen ännu. Kolla av, så att du verkligen betalt din faktura.

Det finns fortfarande lediga platser på sommarens kurser och läger. Framförallt på dressyr och markarbetskurserna för ponnyryttare. Logga in via kundinloggningen och anmäl dig på de kurser du vill rida. Vi har även lediga platser på uteritten.

Vi kommer att ha ett tält på Nolia även i år. Nolia är 5-13/8 och vi behöver all hjälp vi kan få, från er medlemmar. Vill du hjälpa till kan du kontakta mig, via mail och skriva vad du kan/vill göra. Vi kommer att ha ponnyridning och annat skoj, under dessa dagar.

Till veckan kommer vi i personalen att åka och kolla, hur det ser ut på betet, där hästarna ska gå i sommar. Vi kommer att kunna rida dem dit i år. Det ska byggas hage och fixas till lite. När det börjar växa upp gräs, få ni gärna plocka och ge dem i krubborna, så att de får börja vänja sig vid gröngräset.

Horton är som vi tidigare meddelat till salu. Han är en pigg och glad B-ponny.

Vi ridlärare fick en kurs, av Käte Alrutz, som rider hos oss. Käte har jobbat som logoped, under många år och hon hade en genomgång hur rösten fungerar, vad vi ska tänka på som ridlärare och hur vi ska träna, för att våra röster ska hålla bra och länge. Det var väldigt trevlig och det blev många skratt. Tack så mycket!

Vi i personalen kommer att åka bort på kurs, den 29-30/5. Vi behöver några vikarier, både till lektioner och stall. Vill du jobba extra dessa dagar kan du kontakta mig eller Eva.

I onsdags hade vi medlemshästägarmöte. Vi var 25-30 st på mötet och vi pratade om allt möjligt. Ni som inte kunde komma, ska få ett utskick, om vad vi tog upp. Det var väldigt trevligt att träffa så många av er medlemsuppstallade på samma gång.

Ja, här har ni fått rapport om vad jag sysslat med på senaste tiden. Det är ett väldigt roligt jobb jag har och jag ser fram emot att träffa många av er medlemmar på städdagen!

Vid tangentbordet// Camilla Granberg

 

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3