Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Vi jobbar på, 20170908"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Vi jobbar på, 20170908


20170908

Hej igen, hoppas att allt är bra med er alla. Som ni säkert läst har vi i personalen och hela ridskolan, gått igenom en väldigt jobbig period. Fyra av våra underbara ridskolehästar har dött, under mer eller mindre dramatiska omständigheter. Jag tycker att det är viktigt att man tar sitt ansvar som djurägare och låter dem somna in, om de blir för gamla, får ont eller gör sig så illa, att det inte finns något annat att göra, men det är alltid lika jobbigt att ta farväl. Även om man förstår att det inte finns något annat att göra, blir man så otroligt ledsen, för att inte nämna saknaden efteråt…

Jag vill tacka alla som skrivit, ringt eller kommit och pratat, för ert stöd. Det betyder väldigt mycket och jag vet ju hur mycket dessa ridskolehästar betytt, för så många av er <3

Många har hört av sig och tipsat om ny hästar och ponnyer. Vi har även haft turen att få låna en b-ponny, som heter Snövit och en stor häst som heter Madison. Snövit är till salu, så vi vet inte hur länge vi får ha henne kvar, men vi är väldigt glada över att ha fått låna en så fin ponny, som kan gå direkt in på lektion. Hon är 12 år gammal och har tävlat hoppning. Snövit är snäll i all hantering, men inte van att bo, på ett så här stort ställe. Madison är ett halvblod på 16 år. Han är E: Gigolo-Maraton. Han har bara gått i hage, ett längre tag, så han ska sättas igång, lite försiktigt. Han ska bo hos oss en månad, till att börja med, så att vi får se hur han trivs hos oss. Han är väldigt mysig och gillar att bli ompysslad.

Vi har även köpt en d-ponny som heter Amica. Hon är sex år gammal och har också tävlat i hoppning. Hon har redan gått in på lektion, både i vuxengrupper och med ungdomar. Hon är också väldigt snäll att pyssla med. Hon kommer från Irland, men har varit i Sverige i ca sex månader. En av våra ridelever, Anders, hörde av sig efter att Guling gått bort och erbjöd sig att ge en gåva på 10 000:- till ett hästinköp. Anders företag Compia, har alltså betalat en del av Amica. Vi tackar och bockar för detta! Kanske finns det fler företag, som vill sponsra på detta sätt? Hör i så fall av er till mig.
Ett tips, när man ska lyfta Amicas hovar, är att lyfta i hovskägget, istället för i benen. ;)

Vi säljer fortfarande plastpåsar, för att samla in pengar till föreningen. Vinsten går till köpet av CC, som jag skrivit om tidigare. Vill DU hjälpa till lite extra, så får du gärna sälja plastpåsar på din arbetsplats, till vänner, släkt och bekanta. Ta upp beställningar och sedan kan du hämta ut dem hos oss på kontoret eller i stallpass. Påsarna kostar 65:-/förp. Pengarna ska swishas till 123 23 27 286 Kom gärna in och prata med mig, om du vill hjälpa till.

Vi letar fortfarande stora hästar och d-ponnyer, så tipsa oss gärna om du vet av någon som är lämplig och till salu.

Jag meddelade i förra VC rapporten att Sandra och Anneli börjat jobba hos oss. Sandra har nu blivit erbjuden tjänsten på SURF.  Eftersom tjänsten hon har hos oss bara är ett vikariat, under Johanna Dahlbäcks tjänstledighet, har hon tackat ja till den. Hon kommer att jobba kvar september ut och vi jobbar nu på en lösning, för vem som ska ta över hennes lektioner. Vi gratulerar Sandra till nya jobbet och Södra Umeå Ryttarförening, till att ha fått en duktig ridlärare :) (även om det är tråkigt för oss)

Det finns fortfarande lediga platser på Pernilla Larssons THE, utbildning. Läs mer på FB, eller på anslag i stallet. Sista anmälningsdag blir onsdag den13/9. Passa på att få tips, på hur du ska träna, tänka och äta, för att bli en bättre ryttare.

Lena Gunnarsson kommer hit måndag den 13/11. Lena är sjukgymnast och specialiserad på ryttarens sits och inverkan. 
Läs mer här: http://www.equestrianfysio.se/
Vi kommer att lägga ut information om upplägg, tider och hur man kan anmäla sig, inom kort.

Granngården har anordnat en foderföreläsning för duktiga Gabriella, så här står det på deras FB sida, där du även kan anmäla dig.

Välkomna på foderföreläsning med Granngårdens foderexpert Gabriella Brageé. Passa på att ställa dina frågor om hästens foder och matsmältning i samband med denna föreläsning! Anmäl er gärna så vi vet ungefär hur många som kommer att delta. Vi kommer att hålla till i teorisalen på Hippologum.

Dragonskolans målerielever är här och håller på att fräscha upp våra lokaler. Det blir väldigt snyggt och vi tackar för deras hjälp.

Vi kommer att snygga till i cafeterian och är det några av er medlemmar som vill skänka en snygg soffa/sälja till en billig peng, får ni gärna höra av er till mig. Katarina Nilsäter och Anneli Ahlgren har lovat att de ska hjälpa till att piffa till det där uppe, så att det blir riktigt mysigt.

Nu under hösten har vi flera större tävlingar på gång och vill ni hjälpa till på banan, i cafeterian, baka eller ha någon annan funktionärsuppgift, får ni gärna höra av er. Det behövs många ideella krafter, för att genomföra en bra tävling. På tävling har vi dessutom väldigt trevligt, så det är ju mysig att bara hänga med gänget.

Information om vad som händer under teoriveckan kommer upp i början av nästa vecka. Håll utkik på hemsidan och på anslagstavlorna.

Nästa vecka kommer Räddningstjänsten hit, för att kolla på anläggningen och se hur man hanterar hästar. Det blir spännande att se hur våra fyrbenta vänner reagerar.

Ja, det var lite av det som händer här på placet.

Vi ses och hörs!

//Camilla

 

 

 

 

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3