Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ny på ridskolan"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ny på ridskolan


Ny på ridskolan:

Är du ny på ridskolan? Här hittar du viktig information att läsa igenom innan din första ridlektion hos oss. Välkommen och hoppas att du ska trivas!

Har du inte fått någon plats hos oss men funderar på att provrida eller ställa dig i kö till nybörjargrupp? Registrera dina uppgifter här: Hippocrates och maila sedan till provridning@hippologum.se eller ylva.danielsson@hippologum.se för häst eller anna.nenzen@hippologum.se för ponny.

 

-          Detta kan du förvänta dig/detta förväntas av dig

 

Hos oss kan du förvänta dig välplanerade och varierande lektioner (både teoretiska och praktiska) ledda av kompetenta ridinstruktörer som följer en noggrant utarbetad utbildningsplan. Våra mest betydelsefulla kollegor är våra hästar och vårt mål är att alltid ha välmående och hållbara hästar som trivs på jobbet – därför förväntar vi oss att du som elev accepterar att vi rider utomhus och i skogen när vädret tillåter, att inte alla ridlektioner håller hög intensitet, att du är intresserad av att lära dig om hästen och dess skötsel samt alltid behandlar våra hästar med respekt.

 

-          Abonnemangsregler och avgifter

 

Anmälan till en plats på ridskolan är bindande (obs, att stå i kö till en grupp är inte bindande utan enbart då du tackat ja till en plats). Som ridskoleryttare rider du på ett abonnemang där du förbinder dig till att betala för en termin i taget och abonnemanget ska sägas upp skriftligt senast 1/5 på våren och 1/11 på hösten inför kommande termin. Som medlem förväntas man göra ett antal ideella timmar samt hjälpa till med försäljning av olika varor 1 gång per termin och familj. Läs noga igenom våra regler som du hittar här: Regler

 

Abonnemangsreglerna godkänner du i MinRidskola, villkorsdokumentet kommer upp direkt första gången du loggar in. I MinRidskola kan du bland annat ändra dina kontaktuppgifter, avanmäla dig från din ridlektion, anmäla dig till kurser och läger: Hippocrates

 

Avgifter rörande ridskolan hittar du här: Avgifter

 

Vi fakturerar alla avgifter via e-post, godkänner du inte e-postfaktura eller vill ha pappersfaktura skickad per post läggs det till en administrativ avgift på 25:- per faktura.

 

-          Utrustning

 

När du rider lektion hos oss ska du använda en godkänd hjälm, kläder väl anpassade för ridning, ridskor med klack + stövelskaft/chaps eller ridstövlar. Våra instruktörer har rätt att neka en elev att rida om denne inte bär säkerhetsmässig klädsel eller utrustning. Under ridskoletävling i hoppning ska säkerhetsväst bäras av elever under 18 år. Du är alltid välkommen att rådfråga oss instruktörer om din personliga ridutrustning.

 

Hästarna får bara gå med sin egen personligt tillpassade utrustning.

 

-          Regler i stallet och på läktaren

 

Stallet är hästarnas hem och vi respekterar att hästarna vill ha lugn och ro. Höga ljud och bus hör inte hemma i stallet men vi har en förträfflig stallhörna där man kan hoppa käpphäst, fika och leka. Vi hjälps alla åt, både personal och medlemmar, att hålla rent och snyggt samt jobbar tillsammans för att hålla miljön så säker som möjligt för både hästar och människor. Under lektionsverksamheten så har vi alltid en duktig stallvärdinna på plats för att hjälpa våra elever med hästar och utrustning. Har man möjlighet att mocka åt sin häst så uppskattas detta mycket av både hästar och personal – det är alltid nymockat när hästarna kommer in från hagen så om man hjälps åt att hålla efter under kvällarna så blir det inte så mycket jobb per person.

 

För att underlaget i ridhus och på ridbanor ska hållas bra så måste eleverna mocka efter varje ridlektion. Mockningen sköts på rullande schema, vår stallvärdinna håller koll på vems tur det är att mocka. Självklart städar man också efter sig i hovslagarspiltorna om man använt dessa samt mockar om hästen bajsat på sin matplats i spiltan.

 

På läktaren går vi lugnt och sitter tyst och stilla. Vill man prata med andra föräldrar eller i telefon så kan man slå sig ner i vår kafeteria eller vårt uppehållsrum. Det är absolut förbjudet att instruera sitt barn från läktaren medan det rider.

 

-          Stallpass

 

I ridskolestallet har vi en liten reception som vi kallar för ”stallpass”. Det är hit du vänder dig för att anmäla din närvaro, få veta vilken häst du ska rida och för att fråga vår stallvärdinna om hjälp.

 

Vi vill att du är på plats för att anmäla din närvaro 30 minuter innan ridlektionens början så att du hinner göra iordning din häst inför ridning utan att stressa, det är viktigt att även hästen får en bra start på sitt ridpass. Om man kommer mindre än 15 minuter innan sin ridlektion får man inte rida. Om det inkommer sena avanmälningar eller om någon häst har skadat sig så kan vi instruktörer behöva flytta om i hästlistan, det innebär för dig som elev att du kan behöva byta häst – dock aldrig senare än 15 minuter innan ett ridpass.

 

Det är jätteviktigt att du avanmäler dig från ditt ridpass om du inte kan komma. Avanmälan samma dag görs via telefon 090-126300, vet du om tidigare att du ska vara borta kan du avanmäla dig i Hippocrates eller maila info@hippologum.se

 

Om du är borta med läkarintyg eller intyg från skola eller arbete så kan du få möjlighet att rida igen max 3 lektioner per termin på vårt igenridningstillfälle, fredagar kl 15.15. Igenridning måste föranmälas då antalet platser per vecka är begränsat.

 

-          Terminsschema

 

Grovplanering för terminen hittar du här: Terminsschema

 

I grovplaneringen kan du se när du har dressyr, hoppning och teori. Veckan före hoppning innehåller lektionen oftast övningar förberedande för hoppning, t ex med bommar och sockerbitshinder. Planera för att komma lite tidigare de veckor du tillsammans med din grupp ska bygga fram bommar och/eller hinder.

 

TE i terminsschemat står för ”teorivecka”. Teorivecka innebär att alla våra ordinarie ridlektioner är inställda och istället arrangerar vi olika teoretiska aktiviteter där man får möjlighet att närvara på så många man vill. Det innebär att du kanske väljer att komma hit och delta i en aktivitet på en annan dag än den du normalt rider på. Vilka aktiviteter som anordnas under respektive teorivecka annonseras på anslagstavlan i stallet samt på hemsidan. Vår teorivecka är uppdelad i två perioder under en termin och man är alltid välkommen att delta i båda oavsett vilken veckodag man rider.

 

-          Aktiviteter och tävlingar

 

Varje år arrangeras ett antal aktiviteter och tävlingar för ridskolans ryttare, anslag med information om dessa sätts upp på anslagstavlan i stallet och på hemsidan. Till de flesta aktiviteter görs anmälan i MinRidskola. Det är viktigt att du kollar vid anmälan så att aktiviteten är anpassad till din nivå. Är du osäker på vilken nivå du rider på så kolla i MinRidskola, fråga din instruktör eller stallvärdinna.

 

-          Om du vill bli skötare

 

För att bli skötare så ska du:

  • Vara minst 8 år
  • Ridit minst två terminer på ridskolan
  • Vara medlem i URF
  • Gå skötarkurserna inom ett år efter det att du blivit skötare.

Om du är intresserad av att bli skötare så skriver du upp dig på intresselistan vid anslagstavlan i stallhörnan. Där finns listor på vilka hästar och ponnyer som är lediga och vilka som är upptagna. Varje häst får ha max tre skötare. Där finns också info om vad det innebär att vara skötare på ridskolans hästar.

 

 

-          Vid önskemål om byte av grupp

 

Önskar du byta till annan grupp på samma nivå, kontakta: ylva.danielsson@hippologum.se

Önskar du byta till en annan gruppnivå än din nuvarande så rådfråga först din egen instruktör om vilken nivå som kan vara lämplig för dig.

 

Om du önskar byta till en specialgrupp ska du ansöka via denna blankett specialgrupp när det finns lediga platser, man kan ej köa till specialgrupp och man får vara förberedd på att det kan vara många som söker. Vi har inte möjlighet att ringa runt till de som inte fått en plats utan sådant besked lämnas via mail om inte annat specifikt önskas.

Inga nyheter är skapade

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: info@hippologum.se

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3