Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


RIDSKOLA

Jag vill börja rida på ridskolan, hur gör jag?

Vad roligt att du vill börja rida hos oss! Är du nybörjare? Då lägger du först in dina uppgifter i vår kundinloggning: Hippocrates och mailar därefter This is a mailto link för att meddela att du vill stå i kö till nybörjargrupp. Ange om det gäller ponny eller stor häst. Vi kontaktar dig när det är din tur i kön, kötiden varierar från från häst till ponny samt från termin till termin.

Har du erfarenhet sedan innan? Då kan du komma på en provridning för att sedan bli placerad i grupp på lämplig nivå. För att få komma på provridning ska du kunna göra i ordning din häst för ridning helt självständigt - det finns begränsat med hjälp att få. Du måste ha god balans och kunna rida din häst i ALLA gångarter på ett säkert sätt tillsammans med andra i grupp. För din egen och andras säkerhet kan vi inte erbjuda provridning på lägre nivå.

Provridning på häst och ponny är på utvalda lördagar kl 13.15. Avgift: 350:- häst, 275:- ponny.

För att anmäla dig till provridning börjar du med att lägga in dina uppgifter i vår kundinloggning: Hippocrates, maila sedan This is a mailto link och ange önskat datum för provridning.

Vad är familjerabatt och hur gör jag för att ansöka?

Om man har minst 3 abonnemang inom samma familj (personer boende på samma adress) så kan man ansöka om att få återbetalat 10 % av ridavgiften i så kallad familjerabatt, det spelar ingen roll hur abonnemangen är fördelade dvs en person i ett singelhushåll som rider 3 gånger i veckan kan också ansöka om familjerabatt.

Du ansöker I SLUTET av varje termin och alla fakturor för den aktuella terminen ska vara betalda innan ansökan sker. Blanketten hittar du HÄR.

 

Vilken utrustning behöver jag för att kunna rida på ridskolan?

För att få rida på ridskolan hos oss behöver du ha en godkänd hjälm, ridsko med klack + chaps/stövelskaft eller ridstövel. Vi rekommenderar säkerhetsväst men det är inget krav. Vi har ett mindre antal hjälmar och säkerhetsvästar för utlåning.

 

Jag vill sluta rida på ridskolan, hur gör jag?

För att säga upp din plats så går du in på din användare i Hippocrates och väljer mina aktiviteter. Välj den grupp du vill säga upp och klicka sedan på den röda rutan med tre prickar på.

 

Vad kostar det att rida på ridskolan?

Information och avgifter hittar du HÄR.

 

Om jag vill bli skötare på en av ridskolans hästar?

Inne i stallhörnan så har ni en anslagstavla med all info om skötarsystemet. Där står även skrivet vilka som är de nuvarande skötarna och vilka dagar som de sköter. Listan ändras rätt ofta och den är inte alltid uppdaterad med det senaste. Därför så görs alltid en intresseanmälan om att bli skötare först till Anna via listan på anslagstavlan.

Skriv namn, ridgrupp, häst ni önskar sköta samt vilka dagar ni är intresserade av att sköta på.

 

UPPSTALLNING

Jag vill stalla upp min häst på Hippologum, hur gör jag?

För att stalla upp din häst på Hippologum tar du kontakt med anläggningsansvarig This is a mailto link . Då får du information om det finns lediga platser eller om du måste ställa dig i uppstallningskö. Information kring uppstallningskö hittar du här: uppstallning.

 

Vad kostar det att stalla upp sin häst på Hippologum och vad ingår?

Kallhyra Hippologum: 2480:- per månad.

Då ingår box och hage till din häst. Dessutom får du får du tillgång till anläggningens ridbanor, ridhus och spolspiltor. Följande fodringar ingår när du köper fodret av oss: frukost i boxen ca 06.30-8.00 på morgonen,  lunchö i påse på boxen (packas på morgonen, vi ger ej lunchen), kvällsfodring tidigast 19.30.

Man kan välja att köpa foder av oss vilket de flesta gör. Vi erbjuder hösilage/hö och kraft/havre/korn. Det går självklart även att köpa spån/spånpellets. Förbrukningen av foder och spån faktureras tillsammans med kallhyran.

 

ANLÄGGNING

Jag vill hyra ett skåp i omklädningsrummet, hur gör jag?

Vi har klädskåp för uthyrning i båda våra omklädningsrum. Kostnaden för dessa är 400:- /år. För att hyra ett skåp, maila till This is a mailto link . I perioder kan det vara kö till klädskåpen.

 

Jag vill boka ridhus, ridbana eller annan lokal på anläggningen, hur gör jag?

Läs igenom riktlinjer för bokning HÄR (https://www.hippologum.se/ridhusbanor/Riktlinjerridhusbokningar/) Skicka sedan ett mail till This is a mailto link med information om vilka datum du vill boka och vilka lokaler. Vi behöver ha ditt önskemål om bokning senast 14 dagar innan dagen för aktiviteten för att de övriga medlemmar som nyttjar anläggningen ska ha möjlighet att planera sin ridning/körning. Observera att det kan ta upp till 5 arbetsdagar att få svar på ditt mail och vi behandlar ENDAST de bokningsönskemål som inkommit till tidigare nämnda e-postadress.

 

Hur löser jag anläggningskort på Hippologum och vad kostar det?

För att lösa anläggningskort mailar du This is a mailto link med information om vilken person och vilken häst/hästar/ponnyer anläggningskortet gäller samt om du vill lösa kort för halvår (1/1-30/6 eller 1/7-31/12) eller helår (1/1-31/12). Anläggningskortet faktureras via e-post.

Priset för anläggningskort varierar beroende på om ni tävlar för URF eller annan klubb, se nedan. Man måste vara medlem hos Umeå Ryttarförening för att kunna lösa anläggningskort hos oss.

Medlemsavgift: 
Junior 300 kr 
Senior 410 kr 
Familj 920 kr

Anläggningskort:

Medlem 1 år: 2500:-

Medlem ½ år: 1560:-

Medlem men utan tävlingslicens för URF 1 år: 4370:-

Medlem men utan tävlingslicens för URF ½ år: 3020:-

Uppdaterad: 03 SEP 2018 09:47 Skribent: Jenny Nyström Welam
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på instagram-logo eller fb-f-logo__blue_29

 

POSTADRESS:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

KONTAKT:
Tel: 090-126300
E-post: This is a mailto link

Umeå Ryttarförening
C/o Argos Revision
Storgatan 28 C
903 21 Umeå

PDF-faktura via e-post

Öppettider:
Mån-Fre 05.30-22.30
Fre-Sön 05.30-22.00

Partnersamarbeten

Tack till alla som på något sätt stöttar oss!

hansson&hammar.jpg

 

logo_OK_vasterbotten_original.jpg

autoparts.jpg

sca

 

nailzone2  

 

umesläp

 

 

 

Deloitte

Postadress:
Umeå RF - Ridsport
Forslunda 9
90591 Umeå

Kontakt:
Tel: 090126300
E-post: camilla.granberg@hip...

Se all info

Swish_300x300_budskap3