top of page

RF - SISU

RF-SISU Västerbotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, som utvecklar och stödjer idrotten i Västerbotten

RF-SISU och URF

I vår förening samarbetar vi med SISU Idrottsutbildarna, Svensk Idrotts egna utbildningsorganisation, när det gäller utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi tycker det är viktigt för våra ledare/instruktörer och aktiva att ständigt ligga i framkant gällande tankesätt och beteende, både mot våra aktiva såväl som mot andra ledare/instruktörer inom och utom föreningen.

  

Arbetet som vi lägger ner på utbildning (utöver den ordinarie ridtiden) i föreningen genomför vi enklast i verksamhetsformen- Lärgrupp .

 

En passande mötesform där minst tre personer träffas för att utveckla sig själva och verksamheten. Metodiken är självlärande samtalsgrupper, där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. En bra gruppstorlek utifrån ett pedagogiskt synsätt utgör 3-8 deltagare.

Ni som rider på ridskola ingår automatiskt i en lärgrupp då tiden ni tillbringar i stallet före och efter ridpasset med att göra iordning hästen, boxen och manegen ingår i lärmiljön. Ansvariga för er under den tiden är er stallpassvärd som finns där för att visa, guida och svara på frågor den tid er ridinstruktör inte finns tillgänglig.

 

På SISU Idrottsutbildarna hemsida finner du mer information. Vi samverkar även kring de Gröntkort kurserna som föreningen erbjuder och dessa redovisas också in till SISU. Mer info om SISU finner du här: SISU Idrottsutbildarna. 

bottom of page