top of page

Acerca de

Medlemsstallet

Välkommen till URF

Anläggningen rymmer ca 150 hästar. Ca 120 hästar står uppstallade där på heltid, av dessa så är 67 boxar för medlemsuppstallade hästar, 19 boxar och 22 spiltor till ridskolan. Gäststall finns med 22 boxar och 2 spiltor, kallstall med 11 boxar.

 

Anläggningen har två ridhus på 25 x 80 resp. 22 x 65, paddock 21 x 60, hoppbana 60 x 100, dressyrbana 22 x 65 och framridningsbana 40 x 70. Hippologum har plats för hovslagare, vattenspiltor, omklädningsrum, tvättstuga, skrittmaskin, mm. Ridskola finns på anläggningen och den förfogar över ca 50 hästar och ponnyer. Det finns tränare i både hoppning och dressyr. Kurser av olika typer anordnas, programridning och träningstävlingar samt ett stort antal tävlingar genomförs varje år.

Stallet består av två stalldelar, en för ridskolan och en för medlemsägda hästar. Spån används som strö i boxarna. Hästägarna ansvarar själv för den dagliga skötseln och vård såsom mockning, borstning, ridning, utsläpp, intag mm. Hästarna har var sin hage som man ansvarar för att mocka och hålla rent. 
Om hästen blir skadad finns två st. konvalecenthagar till förfogande.

Alla hagar är stängslade med elband. 

I anknytning till stallet finns härlig natur att rida i med fina stigar och ett antal naturhinder. Tänk på att det inte bara är du som ryttare eller kusk som använder skogen så vi hjälps alla åt att visa hänsyn!

Morgonfodring 06.30 vardagar, 07.00 helg  – hösilage el hö och kraftfoder, samt fyller upp hösäckar till lunchfodringen.

Kvällsfodring 19.00 (Tidigast) – Hösilage/hö

 

Stallet släcks och låses för natten, 22.30  måndag till torsdag. Stallet stänger 22.00 fredag till söndag.

Viss ändring av stängningstider kan förekomma vid särskilda dagar, detta annonseras i god tid.

Eva Ranered ansvarar för uppstallningen.  Kontakta henne vid frågor på telnr. 090 – 126300.

Skrittrundan
Fästpunkt 1
bottom of page