top of page
URF-logga

Terminsschema och gruppnivåer 

Här hittar du terminsschemat för ridgrupperna, hur du bokar igenridning samt vad de olika gruppnivåerna står för.

Här hittar du också ansökan till specialgrupper.

Här hittar du det allmänna schemat för terminsgrupperna. Varje grupp har också ett mer detaljerat schema som ni får från eran ridlärare i början av varje termin. 

gruppnivå

Gruppnivåer för ponny

Vi har olika kunskapsnivåer på ridgrupperna. Vi utgår från Svenska ridsportförbundets ridmärken gällande kunskapskraven både teoretiskt och praktiskt. 

Nybörjare

Nybörjare räknas du som hela ditt första år på ridskolan. Då följer gruppen ett eget schema där det läggs extra mycket tid på grundkunskaper och att förstå hästen. Klicka HÄR för att se mer info.

Nivå 1

På den här nivån börjar barnen efterhand rida självständigt. Klicka HÄR för att se mer info.

Niv 2

I nivå två så börjar eleverna känna sig säkra på att rida självständigt. På den här nivån lär de sig så småningom  galoppera. Klicka HÄR för mer info.

Niv 3

I den här nivån kommer det många nya moment. Vi övar på förfinad kommunikation med hästen och introducerar framdelsvändning. Läs HÄR för mer info.

Niv 4

Eleverna rider i nivå 4 tills instruktören bedömer att grunderna från nivå nybörjare-4 är befästa och eleverna är redo att gå vidare till nivå 5. Hur lång tid det tar kan skilja sig mycket mellan grupperna. Läs mer HÄR.

Niv 5

I nivå 5 ska eleverna börja förstå sambandet mellan ryttarens inverkan och hästens form. Ryttarna behöver inte kunna rida hästen på tygeln men den teoretiska förståelsen ska finnas. Läs mer HÄR.

Niv 6

Nivå 6 är den högsta nivån på ponny och där ska eleverna kunna rida kvar och fortsätta att utveckla sin ridning, sits och inverkan tills det är dags att flytta upp till stor häst eller börja i tävlingsgrupp. Läs mer HÄR.

Specialgrupp

Finns i både 45 och 60 minutersvarianter. Vi har tävlingsgrupper för ponny och häst där juniorer har förtur. Men även hoppgrupp för häst, dressyrgrupper för häst och kombigrupper.

Till dessa grupper går det inte att köa utan ni ansöker när det finns lediga platser.  Dessa annonseras  på anslagstavlan och digitalt.

Ansökan till specialgrupp

ansökan till specialgrupp
igenridning
_EAS0090.JPG

Boka igenridning

För att du ska få rida igen en missad ridlektion krävs särskilda skäl. Ex: 

  • Praktik på annan ort, intyg från lärare krävs.

  • Tillfälligt arbete på annan ort, intyg från arbetsgivare krävs.

  • Studerande som är skrivna på annan ort och ej kan närvara vid terminsstart/slut. Intyg från lärare krävs.

  • Sjukdom med läkarintyg

  • Skola, intyg från lärare krävs

 

Du får rida igen max 3 tillfällen/termin

 

För att få rida igen krävs ett intyg styrkt av arbetsgivare, skola eller läkare. Intyget ska var inlämnat innan ridtillfället, via mail eller i brevlådan om kontoret är stängt.

Du ska kunna rida utan ledare i skritt och trav. Dvs vi kan ej erbjuda igenridning för nybörjargrupper.

Ej meddelad frånvaro från igenridningen räknas som förverkat tillfälle.

Igenridning skall ske samma termin som intyget utfärdats.

Man kan inte rida igen ifall man varit frånvarande vid ett teoritillfälle.

För långvarig sjukdom med läkarintyg gäller särskilda regler.

Bokning av igenridning :Maila ylva.danielsson@hippologum.se med intyg. Boka sedan tillfälle via provridning i Hippocrates.

bottom of page