top of page

Veckonytt v.12


Oj vad fort tiden går, vi har inte hunnit med att skriva något veckobrev de senaste veckorna. Det har hunnit hända en hel del sedan sist vi skrev, Zune och Picky har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna. Zune fick en fraktur på frambenet då han var ute i hagen och Picky fick somna in efter en längre tids sjukdom. Calle som vi fick hem för några veckor sedan visade sig vara för känslig för ridskolan så han har åkt tillbaka, vi hoppas han kommer att trivas bättre med en och samma ryttare. Han var otroligt snäll och trevlig att hålla på med men det är också viktigt för oss att de ska trivas i verksamheten.

Under vecka åtta anordnades det hästskötarexamen här på Hippo, det var väldigt många som ville var med så det fördelades på två dagar. Kul att så många vill delta!

Flera av våra hästar har hunnit vara hos tandläkaren, det är viktigt att man regelbundet kollar hästens tänder så de inte får tex hakar eller vassa kanter.

Vi har även hunnit med en hopptävling för ponny och häst samt en dressyrtävling. Hemmaekipagen tog flera segrar och placeringar. Stort grattis!

Ridlärarutbildningen har hunnit vara här nåra dagar under v10 och just nu är de ute på praktik. Två av dem har sin praktik här, Pernilla och Linda heter dom. Ni kommer säkert märka att de kommer att gå med på vissa av era lektioner.

Under sportlovet anordnade vi en blåbärshoppning vilket blev väldigt uppskattat, vi fick se många fina rundor.

Equiterapeuten har också hunnit varit här och hon kommer återigen på onsdag för att denna gång kolla på Stefan. Det känns bra att hon är här regelbundet så vi får möjlighet att kolla hästarna.

Vi kommer strax att öppna anmälan för att hyra sommarhäst, visst vore det mysigt att få rå om en lektionshäst några veckor under sommaren.

Nästa vecka är det teorivecka, torsdag till söndag. Under den helgen kommer vi att ha våra stora hopptävlingar där bla första omgången av Folksam elitallsvenska kommer att ridas. Kom och heja fram alla duktiga ryttare.

250 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page