top of page

Veckobrev v16


Oj vad tiden går, veckonytt tog lite påskledigt men nu är vi här igen. Hoppas alla hade en fin påsk, fick vara lite lediga och njuta av solen.

Leo har boxvila då han under en natt råkade trampa av sig skon och få tåkappan in i hoven. Han fick tyvärr in den ganska långt så det kommer att ta en stund innan hoven är helt läkt och han åter kan börja gå på lektion igen. Vi hoppas att han snart kan gå ut i hagen i alla fall för det skulle han uppskatta. Talar var blockhalt en dag då personalen skulle ta in från hagen, som tur var så fanns Botnia redan på plats och han fick snabbt rätt vård och redan dagen efter såg han bättre ut. Han fick ta det lugnt i några dagar och är nu åter på lektioner igen. Även Glenn var halt en dag vid intag, han har också varit hos veterinären och blivit behandlad. Han har återkoll på onsdag och vi hoppas att han ska se bra ut då. Tella har problem med sina hovar igen, de spricker vilket gör ont och då måste hon vila. Hovslagaren är här och kollar på hovarna regelbundet och vi smörjer även hovarna för att undvika fler sprickor. Hon har en korg utanför sin box med hovfett, man får gärna smörja hovarna före och efter lektionen när hon är igång igen.

Hästarna fäller som bara den, man ser pälstussar som ligger lite här och där. Använd gärna en ryktsten/skrapa innan du borstar hästen för att få bort så mycket lös päls som möjligt.

Det var hopptävlingar här i helgen, flera av ridskolans hästar var med och gjorde superfina rundor. Det är verkligen kul att se våra fina hästar på tävlingsbanorna och man blir stolt över att kunna visa upp så fina ekipage.

Vi vill påminna er om att sista dagen för avanmälan inför höstens lektioner är 1maj. Ni gör detta själva i er elevportal under fliken mina aktiviteter, där klickar ni på den röda knappen bredvid den grupp ni önskar säga upp. Om man ej gjort detta innan 1/5 så fortlöper ert abonnemang och ni binder upp er för nästa termin också.

244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page